Gajadien: “In 2020 regering-Bouterse wegstemmen”

Gajadien: “Op 25 mei 2020 regering-Bouterse wegstemmen”. Foto: VHP
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

19 December 2019 19:37

Voor mij lezen

VHP-ondervoorzitter Asis Gajadien zei woensdag op een ondro oso-vergadering te Tout Lui Faut Kanaalweg in het ressort Houttuin, dat de regering-Bouterse op 25 mei 2020 moet worden weggestemd voor een beter Suriname. De regering is naarstig op zoek naar geld, alleen om stuwdam van Alcoa over te nemen. Daarom wil deze regering nu US$ 125 miljoen gaan lenen met een hoog percentage aan rente. Buitenlandse organisaties hebben geen vertrouwen meer in deze regering, zei Gajadien.

Volgens hem heeft de regering bij de verkiezingen in 2015 gefraudeerd. Dat wil de VHP nu voorkomen en daarom gaat het volk bij de verkiezingen van 25 mei 2020 meehelpen om op de dag van de verkiezingen te controleren. Gajadien zei dat het niet zo moet zo zijn dat er drie mensen op een huisadres wonen en op de dag van de verkiezing zes tot zeven mensen van hetzelfde adres gaan stemmen.

Aspirant-kandidaten van Wanica hebben wederom de vele problemen die er zijn in het land onder de aandacht gebracht van de aanwezigen zoals de dalende waarde van de Surinaamse munt, de instabiele koers, de vele corruptieschandalen, de hoge schulden van de staat, het pakkettenbeleid van deze regering en de zorgen over de vele drop-outs in het onderwijs.

VHP-hoofdbestuurslid Krishan Thakoer gaf aan dat ons onderwijssysteem niet goed functioneert. Er is een tekort aan hoogleraren, slechte gezondheidszorg en een tekort aan verbruiksmiddelen binnen de gezondheidssector. Investeerders willen volgens Thakoer niet investeren in Suriname. Daarom blijft de koers hoog. “Na 25 mei 2020 zal de VHP ervoor zorgen dat de koers gaat dalen, want wij komen met investeerders”.

VHP-hoofdbestuurslid Henk Avianko feliciteerde de aanwezigen omdat ze getoond hebben mederedders te zijn van Suriname. “Straten worden plotseling gemaakt en bruggen worden gemaakt. Dat is goed, maar u betaalt ervoor als belastingbetaler. Laat deze regering u niet voor de gek houden”, zei Avianko.

“Er ligt momenteel een schuld van bijkans van SRD 50.000 op het hoofd van elk kind. Voor al die leningen die genomen worden, wordt er geen verantwoording afgelegd. Waar gaat dat geld? Pe a moni de? Wij als volk moeten dit land redden. Het is uw plicht, stem op 25 mei 2020 op de VHP”, riep Avianko.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel