Interesse voor bijscholing bij AZP toegenomen

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

19 December 2019 19:28

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De belangstelling voor deelname aan een bijscholingstraject van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is in de afgelopen jaren toegenomen. Dit vertelt onderwijsmanager van het Educatiecentrum van de instelling, Helima Poese, aan de krant. Er is ook grote vraag om verder te studeren binnen het AZP.

"Ze willen allemaal verder studeren en dat doet goed, want levenslang leren betaalt. Je moet blijven leren, want elke situatie is anders", stelt ze . Het centrum kan de vraag tot nu toe wel aan, waarbij er soms ook wordt samengewerkt met partners van het ziekenhuis. "

Het educatiecentrum is onderdeel van het AZP. "In het ziekenhuis heb je verschillende soorten medewerkers, onder wie verpleegkundigen. In het centrum bieden wij trainingen en nascholing aan iedereen aan die in het ziekenhuis werkt. Bij verpleegkundigen die zich verder scholen wordt gesproken van specialisatie. Er zijn ook de ziekenverzorgenden die verder kunnen gaan naar de opleiding tot verpleegkundige."

Er worden ook stageplekken aangeboden aan studenten van het Elsje Finck Sanichar College of studenten die onderzoek willen doen bij het AZP. En er worden ook buitenlandse studenten, co-assistenten en verpleegkundigen, toegelaten, bijvoorbeeld om onderzoek te doen.

De resultaten van de onderzoeken zijn volgens Poese goed voor het AZP dat er beter door wordt.  Ze vertelt dat er bijna elke maand studenten uit het buitenland komen voor stage. Afhankelijk van hun studierichting worden ze ingezet..

 "Ze ervaren heel veel verschillen. Je hebt ze onder andere bij de spoedeisende hulp waar uiteenlopende soorten patiënten binnenkomen. Er is ook diversiteit aan specialisme en dat maken ze mee en ze zien de verzorging ook vanuit een andere kant", aldus Poese.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel