Tieners aangehouden voor gewelddadige roofoverval

Gevangenis. Foto: Shutterstock
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

19 December 2019 15:23

Voor mij lezen

De 16-jarigen F.N. en D.K. zijn door de politie van Geyersvlijt aangehouden en opgesloten voor onder andere diefstal door middel van geweld in vereniging. Op 12 december hielden F.N. en D.K. een supermarktexploitant in Paramaribo-Noord onder schot met een gaspistool, dat sterk lijkt op een vuistvuurwapen.

Onder bedreiging met dat wapen wilden zij de dagopbrengst buitmaken. Het gelukte de supermarktexploitant om zijn alarm te activeren en dat maakte dat F.N. en D.K. wegvluchtten op een fiets. Ter hoogte van de Maretraite Mall beroofden zij een scholier van zijn rijwiel en mobiele telefoon waarbij zij de scholier zodanig sloegen dat hij naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo moest gaan om medisch behandeld te worden.

Er zijn camerabeelden opgenomen van de poging tot beroving van de supermarktexploitant en die beelden zijn op Facebook gedeeld. De oudere broer van F.N. zag de beelden en herkende hem. Hij confronteerde F.N. met de camerabeelden en die gaf toe dat hij het strafbare feit samen met D.K. had gepleegd. Zijn broer bracht hem vervolgens naar de politie van Geyersvlijt. F.N. werd aan de tand gevoeld en bekende de beroving van de scholier.

Op aanwijzing van F.N. werd zijn kompaan D.K. op 13 december op diens woonadres opgespoord en aangehouden. Bij de voorgeleiding heeft het tweetal verklaard dat zij de mobiele telefoon aan een onbekende Braziliaanse man hebben verkocht en het rijwiel aan een man op een locatie te Tourtonne IV. Het rijwiel is teruggevonden bij de heler en die werd ook aangehouden.

F.N. en K.D. zijn in verzekering gesteld, maar de heler is na verhoor heengezonden. Het gestolen rijwiel is inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel