Sapoen: geen buurtwinkels en pakketten, maar educatie en hervorming

HVB-wijkvergadering Maikoeproject. Foto: HVB
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

17 December 2019 00:00

Voor mij lezen

“Als andere partijen buurtwinkels of voedselpakketten willen brengen naar hun vergaderingen, mag dat en dat is hun goed recht. Maar wij van de HVB brengen educatie en vorming naar de mensen.” Dat is het etiket van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB), zei Raymond Sapoen op een wijkvergadering te Maikoeproject. “Tide na day, un bigi moro wang toe gevestigde partij keba.”

Op deze vergadering werden er eveneens twee kernen geïnstalleerd uit het ressort Rainville en wel kern Maikoeproject onder leiding van Jurgen Taskam en kern Maretraite onder leiding van Valensky Kariosemito.

Sapoen zei dat het een immense taak is om de sporen van de economische crisis weg te wissen en dat het alleen duurzaam kan wanneer wij met zijn allen productiever worden en niet wachten, totdat wij olie voor onze kust vinden. “Het jaar 2020 wordt het jaar van de verkiezingen, maar ook het jaar van meer productie en strenge bezuinigingen. Wie ook aan de macht komt, zal moeten dealen met de krappe financiële situatie van het land en meer inkomsten uit vooral de informele economie tot een prioriteit maken. De HVB is klaar daarvoor!”

Ten aanzien van het vonnis van de persoon Desi Bouterse dat het land bezig houdt, wilde de partijleider slechts kwijt dat de HVB voorstander is van verzoening en wel binnen het kader van de rechtsstaat. We zullen onder alle omstandigheden de rechtsstaat blijven respecteren, want die behoort tot de belangrijkste speerpunten van de partij, aldus Sapoen.

HVB-voorzitter, Mike Noersalim, was bijzonder ingenomen met de grote opkomst van de jongeren en het feit dat de totale organisatie van de vergadering in handen lag van de jongeren. Politiek Suriname heeft nog heel veel goed te maken met de jongeren en vooral zij die wel ambitie hebben, maar geen vertrouwen meer hebben in de politiek en politici, zei hij. De jawablok is volgens Noersalim geen enkele bedreiging voor de HVB.

“We zijn dat etnisch station al lang gepasseerd en doen niet mee aan bundeling omwille van de bundeling en zeker niet op basis van ras. Je bent niet van deze wereld wanneer je als jongere jouw toekomst in handen wilt leggen van Somohardjo, Soemita of Nain,” gaf Noersalim aan.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel