Brandweer reeds begonnen met vuurwerkcampagne

Soorten vuurwerk. Foto: KBS
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

11 December 2019 04:29

Voor mij lezen

Het Korps Brandweer Suriname (KBS) is al enkele weken bezig met het geven van voorlichting over vuurwerk op diverse scholen. De komende dagen worden de laatste bezoeken afgelegd. Vanaf 26 december zal het tempo van informatie verstrekken door de brandweerlieden in diverse buurten worden opgevoerd. Naast het verdelen van flyers, zullen zij doorgaan met de voorlichting aan jongeren en ouders.

Op ouders wordt een beroep gedaan om erbij te zijn als er door de kinderen vuurwerk wordt afgeschoten. Zij moeten er ook op toezien, dat het vuurwerk met een wierook wordt aangestoken en dat personen die het vuurwerk aansteken een bril op hebben. Net als voorgaande jaren is het toegestaan om in de periode van 27 december tot en met 2 januari vuurwerk af te steken, zegt brandweervoorlichter Xavira Richters in gesprek met Suriname Herald.

Richters merkt op, dat er een daling is in het aantal vuurwerkslachtoffers. In 2017 waren er 24 slachtoffers en vorig jaar raakten tien personen door vuurwerk gewond. Het streven is nog steeds dat er geen slachtoffers vallen. Behalve het verstrekken van voorlichting in de diverse buurten, zal de brandweer ook gebruikmaken van zijn sociale mediakanalen.

Vorig jaar waren er 34 containers met vuurwerk geïmporteerd. Voor nu zijn er 41 containers het land ingevoerd. Eerder gaf Paul Soebai, waarnemend hoofd Invoer-, Uitvoer- en Deviezencontrole, aan dat het aantal containers kan oplopen. Importeurs mogen tot en met 31 december vuurwerk binnenhalen. In 2018 waren er rond deze periode 22 containers geïmporteerd.

Richters geeft verder aan, dat zij het jammer vindt dat er zoveel vuurwerk is ingevoerd. “Maar ja, we kunnen er niets aan doen; het ligt geheel aan de importeurs.” Zij doet een beroep op de samenleving om de instructies van de brandweer op te volgen en geen vuurwerk op dieren te gooien.

Sjovellie Amoksi

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel