Rusland informeert Surinamers in VS over situatie Suriname

NPS-voorzitter Rusland informeert Surinamers in de VS over situatie in Suriname. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

10 December 2019 20:28

Voor mij lezen

NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft verschillende leden van de Suriname-Amerikaanse gemeenschap in diaspora in Zuid-Florida, maandag geïnformeerd over de huidige situatie in Suriname. Tijdens deze bijeenkomst wilden deze Surinamers uit de eerste hand van Rusland horen hoe de situatie in Suriname is.

Rusland gaf aan wat de NPS wil doen voor een beter Suriname. Hij benadrukte dat men zich niet moet concentreren op de minpunten, maar sprak over een positieve toekomst voor Suriname.

Hoewel deze Surinamers niet in Suriname kunnen stemmen, zei Rusland dat er vele andere manieren zijn waarop de diaspora kan bijdragen. Rusland geloofde dat het de volledige medewerking van alle politieke partijen in de oppositie en alle Surinamers vergt om positieve veranderingen in Suriname te brengen. Hij kijkt uit naar eerlijke verkiezingen in Suriname.

Rusland ontkende de geruchten die over hem op sociale media zijn gepubliceerd en stelde de groep Suriname voor om vragen te stellen over zijn persoon, omdat hij niets te verbergen heeft en geen verborgen agenda heeft. Hij legde uit dat zijn enig doel is om te werken voor een beter en welvarender Suriname.

Foto: NPS

“Ik hoop dat het Surinaamse volk wakker wordt,” zei een van de vrouwelijke leden van de groep. “Ik voel me veel beter en hoopvoller, nu ik hoor dat er een plan is voor positieve verandering in Suriname,” zegt een ander. “Ik hoop dat de Surinaamse bevolking uit de huidige situatie zal leren en niet meer dan drie keer met dezelfde voet op dezelfde steen zal stompen,” zei een derde.

“We houden van Suriname en wensen het land het beste,” merkte een lid van de groep op “en we staan klaar om te helpen wanneer we worden opgeroepen”.

Rusland bedankte de groep Surinamers voor hun uitnodiging en hun aanwezigheid en zei dat hij contact met hen zal onderhouden.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel