Nieuwe BOG-directeur noemt samenwerken noodzakelijk

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Minouche Bromet, de nieuwe directeur van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), benadrukt dat samenwerken noodzakelijk is om successen te boeken als nationaal instituut in de preventieve gezondheidszorg. Bromet is vorige week door het Ministerie van Volksgezondheid benoemd in deze functie. Gelijk hierna heeft Bromet kennisgemaakt met het personeel en sprak ze hen toe.

“Als je snel wilt gaan, ga alleen. Als je ver wilt komen, ga samen”, aldus Bromet. Ze rekent op een goede en nauwe samenwerking met het totale team van het BOG om dit instituut tot grotere hoogte te brengen. Inmiddels heeft de nieuw aangestelde directeur zich goed laten informeren over de stand van zaken bij het BOG en weet ook waar de schoen wringt. Bromet is geen onbekende in de gezondheidszorg, daar zij jarenlang haar krachten heeft gegeven aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). De directeur van het BOG ziet deze functie als een nieuwe uitdaging.

Na het vertrek van Stephen Comvalius in september 2018, was Astracia Warner belast met de waarneming. Warner heeft onder dankzegging van haar kundige leiding, de teugels overgedragen aan Bromet. In augustus werd een sollicitatieoproep geplaatst door het ministerie.

Cleopatra Jessurun, directeur Volksgezondheid, zegt dat vijf kandidaten belangstelling voor deze functie hadden getoond. Na een strenge en kundige procedure ingezet te hebben, kwam Bromet als beste uit de bus.

Het ministerie heeft samen met Jessurun grote plannen voor het BOG. Deze plannen zullen in een later stadium, nadat met alle belanghebbenden uit de sector van gedachte gewisseld zal zijn, deel uitmaken van een structureel duurzaam beleid. Jessurun rekent erop dat Bromet een goede job zal klaren en dat zij de volledige ondersteuning van zowel het ministerie als het BOG zal krijgen.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (9)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait