Permanente controlepost bij backtrack route

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - De chaos die lange tijd heerste bij de backtrack route in Nickerie is vanaf vrijdag voor een belangrijk deel verholpen. Met de ingebruikname van permanente controle posten aan Surinaamse zijde is er volgens minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie beter zicht op wie het land binnenkomt en wat gebeurt in dat gebied.

De bewindsman stelt dat naast de politie er ook douane ambtenaren, medewerkers van het Bureau Openbare Gezondheidszorg en de militaire politie aanwezig zullen zijn om een oogje in het zeil te houden.

Getrouw: "Ik heb een paar maanden terug gezegd dat de permanente controle vóór eind van het jaar een feit wordt. Het voorwerk was niet gemakkelijk maar, we hebben het gerealiseerd." De bewindsman zegt dat de bewakingsposten op zich hebben laten wachten omdat een aantal zaken gerealiseerd moest worden. Onder meer voor administratieve zaken was veel tijd nodig.

Behalve de controle op illegale passagiers zal er ook toezicht worden gehouden op goederen die vanuit Guyana worden ingevoerd. "Het gaat om de totale rust en veiligheid die we moeten waarborgen in Nickerie. Ik denk daarbij ook aan grensoverschrijdende criminaliteit. Dit is pas het begin maar naarmate de tijd verstrijkt gaan we aanscherpen."

Het ligt in de bedoeling dat binnenkort ook voor het gebied rond Apoera permanente controle van de politie komt. Getrouw zegt dat er vervolggesprekken moeten komen met zijn collega van Guyana om vast te stellen welke goederen en hoeveel daarvan zonder vergunning ingevoerd mogen worden.

Daarnaast wil de bewindsman ook op politioneel gebied een samenwerkingsovereenkomst met de Guyanezen. "Eigenlijk zijn we wat Guyana betreft laat, maar we willen ook een uitleveringsverdrag."

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (9)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait