Nieuw directeur BOG noemt samenwerken noodzakelijk

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Minouche Bromet, de nieuwe directeur van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG), benadrukt dat samenwerken noodzakelijk is om successen te boeken als nationaal instituut in de preventieve gezondheidszorg. Bromet is op 2 december door het ministerie van Volksgezondheid benoemd in deze functie meldt het NII. Gelijk hierna heeft Bromet kennis gemaakt met het personeel en sprak ze hen toe.

"Als je snel wilt gaan, ga alleen. Als je ver wilt komen, ga samen", aldus Bromet. Ze rekent op een goede en nauwe samenwerking met het totaal team van het BOG om dit instituut tot grotere hoogte te brengen. Inmiddels heeft de nieuw aangestelde directeur zich goed laten informeren over de stand van zaken bij het BOG en weet ook waar de schoen knelt.

Bromet is geen onbekende in de gezondheidszorg. Zij heeft jarenlang haar krachten gegeven aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Ze ziet deze functie als een nieuwe uitdaging.

Volgens het NII is in augustus een sollicitatieoproep geplaatst door het ministerie van Volksgezondheid. Cleopatra Jessurun, directeur van het ministerie, zegt dat vijf kandidaten belangstelling voor de functie hebben getoond en na een strenge en kundige procedure kwam Bromet als beste uit de bus.

Het ministerie heeft grote plannen voor het BOG. Deze plannen zullen in een later stadium, nadat met alle belanghebbenden uit de sector van gedachte gewisseld zal zijn, deel uitmaken van een structureel duurzaam beleid. Jessurun rekent erop dat Bromet een goede job zal klaren.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (9)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait