NPS-ondervoorzitter in Nw Aurora: Weer kiezen voor stabiliteit

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous De bestuursleden van NPS-Sipaliwini. Derde van rechts op de voorgrond ondervoorzitter Jerrel Pawiroredjo. Rechtsachter van hem afdelingsvoorzitter Eddy Pansa. (Foto's: NPS) next


Jerrel Pawiroredjo, ondervoorzitter van de NPS, heeft de afdeling Sipaliwini in het weekend opgeroepen om weer te kiezen voor stabiliteit. “De NPS heeft bijzondere aandacht voor het binnenland, vooral op het gebied van transport en energie. Wij denken nu al na hoe ontwikkeling te brengen,” zei hij. Op de vergadering gehouden in Nieuw Aurora, Boven-Suriname/district Sipaliwini, is een nieuw afdelingsbestuur gekomen onder leiding van Eddy Pansa. 

Michel Felisi, ex-minister van Regionale Ontwikkeling vertelde de aanwezigen waarom hij de BEP heeft verlaten en gekozen heeft voor de NPS. Volgens hem is de BEP langzaam veranderd in een kloon van de NDP. Daarom heeft hij besloten zijn oude politieke vereniging te verlaten om aansluiting te zoeken bij de NPS. “Mi srefi waka go miti NPS, want mi lob, a system fu den en mi kon nanga ala buskondre nowtu na NPS”, stelde Felisi. De politicus zei dat tijdens zijn ministerschap in 2005-2010, er ontwikkeling is gebracht in het Saramaccaanse gebied. Er zijn volgens de ex-bewindsman 135 projecten, in samenspraak met de binnenlandbewoners, uitgevoerd.  Pawiroredjo liet middels voorbeelden zien hoe desastreus het leningenbeleid van de regering is. “Suma o pina? A no den bigi man na tapsey, na unu dya”, voerde hij aan. “Het leven is harder geworden voor de mensen in het binnenland. Maar tijdens de periode van Felisi was het land goed geregeld en kon je plannen.” Hij deed een beroep op de mensen om Pansa te ondersteunen. “De problemen van alledag kunnen alleen opgelost worden als NPS in het machtscentrum terugkomt.”

Het afdelingsbestuur bestaat naast voorzitter Pansa, uit Iwan Sampi, Humbert Amania, Werni Antomoi, Orlando Doewa,
Johanna Asodanoe, Lucas Jana, Gerda Beirly, Mark de Clerc, Trude Adjako, Felmier Pansa, Merlien Abauna, N’Daja Paneak Jabini, Lando Majokko en Harry Linga. 

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (9)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait