NDP Nickerie staat volledig achter Bouterse

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

NDP-structuren van het district Nickerie hebben zaterdag tijdens een goed bezochte ressortvergadering in Nieuw-Nickerie alle ondersteuning toegezegd aan president tevens partijvoorzitter Desi Bouterse. Diverse sprekers hebben in hun toespraak laten weten dat zij, ook na het vonnis in de 8-decemberstrafzaak, achter hun voorzitter staan.

De sprekers hebben de aanwezigen opgeroepen om zich niet te storen aan negatieve uitlatingen van politieke tegenstanders. Partijvoorzitter Bouterse mag rekenen op de volle ondersteuning van zijn achterban, stelde NDP-topper Roy Sedoc.

Edgar van Genderen, voorzitter van NDP Nieuw-Nickerie, zei dat het vonnis niet als een verrassing is gekomen bij de aanhang van de partij. De krijgsraad heeft er alles aan gedaan om Bouterse uit te schakelen. Hij riep de NDP’ers op, om aan de derde zetel in Nickerie te werken. De twee zetels van de partij zijn zo goed als binnen, beweert hij.

NDP-jongere Ebu Jones heeft aangegeven, dat het buitenland bezig is om verdeel- en heerspolitiek te voeren in Suriname. Hij vroeg de aanwezigen om de ontwikkeling in Zuid-Amerika in ogenschouw te nemen en waarom Suriname het volgende slachtoffer zou worden van buitenlandse inmenging.

Assembleelid William Waidoe gaf te kennen, dat de NDP tot nu toe voor elke Surinamer is. Op het volk deed hij een beroep om zich niet te laten misleiden door de negatieve uitlatingen van de oppositie. Personen die nu praten, hebben volgens Waidoe niet omgekeken naar de minderbedeelden in dit land. “Zij hebben alleen naar hun eigen zak gekeken, terwijl het volk het heel moeilijk had,” beweert Waidoe.

Lekhram Soerdjan, minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, zei dat hij de paarse beweging is gaan ondersteunen, omdat de beweging weet wat ontwikkeling is. Personen die aan de kantlijn staan, heeft Soerdjan opgeroepen, om zich nog vóór de verkiezingen van 25 mei 2020 aan te sluiten.

Rabin Parmessar, minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), gaf te kennen, dat Bouterse bij de komende stembusgang weer lijsttrekker wordt in Paramaribo. Het volk van Nickerie hoeft voor niks te vrezen, stelde Parmessar.

President Bouterse, afgelopen vrijdag bij het partijcentrum Ocer. Foto: Reuters

NDP-ondervoorzitter Ramon Abrahams, tevens politiek coördinator van de partij in Nickerie, hield zijn gehoor voor dat de NDP de enige nationale partij is. Het is deze partij die ervoor gezorgd heeft, dat het Surinaamse volk tot nu toe in eenheid leeft met elkaar.

Voor de komende verkiezingen heeft de paarse partij niets te vrezen. De partijtopper liet weten, dat zijn partij zonder enige twijfel als grootste uit de bus zal komen. De groei van de NDP is te merken in de ondersteuning van de aanhang bij de terugkeer van president Bouterse uit China. Ook op de vrijdag gehouden kadermeeting was de groei duidelijk zichtbaar. Verder is het voor Abrahams duidelijk, dat Ocer te klein is om de massa op te vangen.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (9)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait