Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

8 December 2019 13:13

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Team-highs van vijftien punten en negen rebounds van Dancell Leter waren zaterdagavond niet voldoende om Jacksonville College aan de overwinning te helpen. The Jaguars incasseerden in de Division I-competitie van de National Junior College Athletic Association (NJCAA) de derde opeenvolgende nederlaag.

Het bezoekende Kilgore College zegevierde met 69-55 in de Region 14 Conference-partij na een 34-27 voorsprong bij de rust. Jacksonville viel terug naar een 6-5 winst-/verliesstaat. Kilgore won voor de tiende keer in twaalf duels.

Shooting wise had Leter niet zijn beste game: hij miste zeven van de tien shots, inclusief zijn enige three-pointer, maar benutte wel negen van de elf vrije worpen. De Surinamer had verder twee steals, één assist en één blok. Jacksonville speelt maandag tegen de CMP Prep Academy.

In de laatste wedstrijd voor dit jaar ontving Lee College (9-4) van Yamill Wip in Baytown, Texas de Bossier Parish Community College. De Region 14 Conference-ontmoeting werd gewonnen door The Runnin' Rebels (10-4). The Cavaliers staan op 5-3.

Utah State University met Roché Grootfaam zegevierde in de NCAA Division I over California State University, Fresno ook wel Fresno State genoemd. De wedstrijd in de Mountain West Conference werd zaterdagavond na eenmaal verlenging met 77-70 gewonnen.

Bij de rust was het 27-24 voor The Aggies, maar na veertig minuten stond het 61-61 nadat New Williams met één seconde te gaan een three-pointer scoorde voor The Bulldogs. In de verlenging zagen de 9.815 supporters in Dee Glen Smith Spectrum de thuisploeg domineren.

Grootfaam en twee teamgenoten werden aan de kant gehouden. Door de zege bracht Utah State de winst-/verliesstaat op 9-1. Fresno State staat op 2-6. Utah State is dinsdag gastheer van University of Saint Katherine.