President Bouterse moest traantje wegpinken

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

President Desi Bouterse is de NDP-leden dankbaar voor hun ondersteuning en maakte ze tijdens de kadermeeting in Ocer duidelijk, dat zij zijn hart hebben gestolen. Hij was zodanig onder de indruk van zijn ontvangst op de Johan Adolf Pengel luchthaven op 1 december, dat hij zelfs een traantje heeft moeten wegpinken.

“We love you Bouta, wij houden van u”, werd vanuit verschillende hoeken geroepen. “Je hoeft niet van mij te houden”, zegt Bouterse. “Maar wij houden van u”, werd vanuit de menigte terug geantwoord.

Bouterse benadrukte dat het vonnis waarbij hij is veroordeeld voor twintig jaar, een serieus onderwerp is. Hij is echter blij met het politieke vonnis van de krijgsraad. Bouterse gaf te kennen dat hij de afgelopen weken bezig was te praten met de achterban over eenheid en het geloof hebben in de onzichtbare hand. Dankzij de krijgsraad is de eenheid binnen de NDP hersteld waarbij de mensen pal achter hem staan.

Sterven voor één man
Pastoor Kenneth Donk van de NDP Nickerie overhandigde op de kadermeeting een boek aan Bouterse. Donk zei bij die gelegenheid dat 2000 jaar geleden de hypocrieten, de lafaards en misleiders hebben gezegd dat één man moet sterven voor het volk. Maar ze hebben het niet gezegd, ze bedoelden het niet goed, zei hij. “Laat het Surinaamse volk sterven voor één man”, doelende op Bouterse, aldus pastoor Donk.

Vishmohanie Thomas

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (19)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait