Dc geeft politie opdracht VHP-vergadering Para stop te zetten

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Tijdens een vergadering van de VHP in het district Para waar de adspirantkandidaten zijn gepresenteerd kwam de politie op de meeting. In opdracht van de districtscommissaris (dc) moest deze vergadering worden beëindigd, maar de vergadering is toch voortgezet.

Twee weken geleden had VHP-voorzitter Chan Santokhi een gesprek met ondernemers die de VHP willen ondersteunen. Ze vroegen naar vlaggen van de VHP. De volgende dag hebben ze deze geplaatst, maar nu zijn die vlaggen weggehaald. In opdracht van hogerhand moesten die vlaggen weggehaald worden. “Begrijpt u waarom wij het land Suriname willen redden?”, vroeg Santokhi de aanwezigen.

Santokhi hekelde vrijdagavond op een drukbezochte ressortmeeting in Saramaccapolder de tegenstanders die alles uit de kast halen om de VHP en VHP’ers te bekladden. In de resterende tijd gaat een keiharde strijd gevoerd worden, maar we gaan een nette campagne voeren conform onze partijideologie en binnen wet en recht blijven. “De VHP is een partij van liefde, een partij van wet en recht, een partij van waarheid. Als we geen vuil in ons hart hebben, kunnen we geen vuil geven aan anderen”, aldus Santokhi.

“Als we naar de historie kijken, dan zien we dat de weg van liefde en waarheid een lange is, maar het zal altijd overwinnen. Als je naar de historie kijkt, ga je ook zien dat machthebbers die in bepaalde periode onoverwinlijk leken te zijn, maar uiteindelijk zijn ze allemaal ten val gekomen. Macht tentoonstellen naar weerloze burgers op een onjuiste wijze is verwerpelijk, daarom moet dit land gered worden”, stelde de VHP-voorzitter.

De VHP-vergadering heeft grote belangstelling van nationale en internationale gemeenschap. “Bepaalde mensen zeggen dat het verstekvonnis een politiek proces is. Laat ik als VHP-voorzitter dit onmiddellijk ontkrachten. Het decemberproces is geen moment, geen seconde een politiek proces, eenieder dient de uitspraak te respecteren”, zei Santokhi.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (19)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait