ABOP wil armoede duurzaam bestrijden na verkiezingswinst

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Wanneer de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) de verkiezingsstrijd wint, zal de partij eerst de armoede bestrijden, gaf ABOP-topper Marinus Bee zaterdag te kennen tijdens de krachtmeting op het Bronsplein. De partij heeft daar duizenden mensen op de been gekregen.

Bee zei dat de partij drie instrumenten heeft om de armoede duurzaam te bestrijden. Zo zal er voor iedere burger een bouwkavel beschikbaar moeten zijn. Hij legt uit dat de huidige woningbouwsituatie van dien aard is dat niet iedereen in aanmerking kan komen voor een perceel.

Bee is ervan overtuigd dat wanneer de Surinamer een perceel ter beschikking heeft, die wel in staat is om een woning te bouwen. Een ander instrument dat ingezet zal worden is onderwijs. Bee gelooft erin dat personen uit de ‘katibo’ kunnen komen als ze hun kinderen naar school sturen.

Tegen de personen die proberen om de groei van de ABOP te stagneren, zegt Bee dat niemand de partij kan tegenhouden. “Nobody can stop us,” benadrukte hij. De verkiezingsstrijd zal volgens hem gaan tussen ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk, VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi, NPS-voorzitter Gregory Rusland en PL-voorzitter Paul Somohardjo. Bee weet niet of de huidige president, Desi Bouterse, deel van de strijd zal zijn.

Bee deed een oproep aan de aanwezigen om Brunswijk niet te laten vallen. Volgens hem heeft Brunswijk genoeg gedaan wat bewijst dat hij wel degelijk in staat is het land te regeren. Hij is ervan verzekerd dat Brunswijk in staat is om Suriname naar de “next level” te brengen, waarbij de gemeenschap het veel beter zal hebben.

Hij is zich ervan bewust dat de basis van de partij gericht is op de marrongemeenschap. In eenheid zal zij samengroeien in het land, zei hij. Hij voegde er meteen aan toe dat de ABOP reeds veel heeft gedaan op het gebied van onderwijs, sport en het ontwikkelen van talenten onder jongeren.

Vishmohanie Thomas

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (0)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait