President Bouterse: “Ik kom weer op de kandidatenlijst”

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

“Natuurlijk, met dikke vette letters. Die naam kan je niet missen. We gaan ze wijzen wat een broodje kost.” Zo reageerde president Desi Bouterse zojuist in Bakana Tori op Radio SRS op de vraag als zijn naam volgend jaar op de kandidatenlijst komt bij de komende verkiezingen. Bouterse is op 29 november door de krijgsraad veroordeeld voor twintig jaar gevangenisstraf voor zijn aandeel in de decembermoorden van 1982.

De president benadrukte dat hij er niet aan denkt om af te treden, zoals in een verklaring gevraagd werd door DA’91 en STREi!. “Mek den man kon pur mi. Ik maak me niet druk met ze. We moeten ons werk doen”, zei een zelfverzekerde Bouterse.

Hij bedankte de NDP’ers die zondagnacht naar Zanderij waren gekomen. Duizenden partijgenoten gaven de president bij aankomst een warme ontvangst. Hij werd ontvangen met de leuzen “We want Bouta, strey de’f strey, wi no sa frede, tide, tamara, we strey go moro fara”. Mensen kwamen uit het hele land, liet de president weten, en dat deed hem goed.

De president kondigde aan dat er vrijdag een kadermeeting wordt gehouden in Ocer waarbij de partijleden geïnformeerd zullen worden door deskundigen. Bouterse zal zijn partijgenoten ook toespreken. Een echte massameeting komt nog, zei Bouterse.

President Bouterse stelde dat andere politieke partijen graag willen dat zijn naam niet meer op een kandidatenlijst komt. Maar hij zegt zich niet druk te maken om andere partijen. Er is volgens hem veel werk te doen. “We are on the right track”, aldus de president.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-8)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait