Rusland: regering wil beroep doen op deviezen pensioenfondsen parastatale bedrijven

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

NPS-voorzitter Gregory Rusland maakt zich zorgen over het financiële beleid van de regering. Hij zei informatie te hebben dat de regering aanstalten maakt om een beroep te doen op deviezen van de pensioenfondsen bij de parastatale bedrijven. Rusland deed deze mededeling gisteren tijdens een congres van de Nationale Partij Suriname (NPS) in Grun Dyari.

De partijvoorzitter zei dat de regering alle mogelijkheden aan het bekijken is om aan geld te komen. Hij noemde hierbij ook de lening van US$ 500 miljoen bij Oppenheimer. Men heeft geld nodig om de Afobaka-dam in eigen beheer te kunnen nemen. Om de dam in eigen beheer te krijgen moet de staat US$ 120 miljoen betalen aan multinational Alcoa.

Rusland zei niet veel hierover te willen zeggen omdat regeringtoppers hem straks dan weer zullen uitmaken voor een leugenaar. Hij noemt deze ontwikkeling onacceptabel omdat de deviezen van de pensioenfondsen van de werknemers zijn, die tijdens hun actieve dienstjaren jarenlang hun pensioenpremies hebben afgedragen. Dit komt volgens hem door het gevoerde wanbeleid van deze regering.

De politicus stelde dat er op dit moment sprake is van een financiële crisis in Suriname. De vele leningen geven een duidelijk beeld dat het niet goed gaat met het land.

Rusland riep op om alert te zijn in de komende jaren. Volgens hem moet de regering weten dat mensen op de hoogte zijn van haar handelingen. “Door financieel wanbeleid heb je de situatie waarbij er problemen zijn ontstaan binnen diverse sectoren in het land.” Het is nu meer dan duidelijk dat de regering helemaal geen kaas heeft gegeten van financieel beheer, aldus de NPS-voorzitter.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-9)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait