Bouterse: “Als je niet oppast, gaat dat hele ding in hun gezicht spatten”

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De veroordeling door de krijgsraad van hoofdverdachte Desi Bouterse heeft te maken met de verkiezingen van 25 mei 2020. Dit zei president Desi Bouterse vanochtend tijdens een toespraak voor zijn aanhangers op Colakreek. “Als je niet oppast, gaat dat hele ding in hun gezicht spatten. Op deze manier win je geen verkiezing”, meent Bouterse. Hij zei dat de NDP er goed voor staat en dat de partij weer minimaal 26 zetels binnen kan halen.

De president heeft zich na zijn ontvangst op de luchthaven met zijn ministersteam verplaatst naar Colakreek alwaar hij een persconferentie hield. Na de persconferentie sprak Bouterse de menigte buiten toe. Volgens hem draait dit alleen om de verkiezingen in de war te brengen. Men probeert hiermee de groei van deze beweging te stoppen.

Hij bedankte de partij die binnen enkele dagen zoveel mensen op de been heeft kunnen brengen. Ook zij die de ondersteuning zijn komen geven, verdienen een applaus, aldus de president. “De partij zal altijd de strijd winnen. Het kan niet anders”, gaf een zelfverzekerde Bouterse aan.

Bouterse wordt begroet door zijn aanhangers. Beeld: NOS

Over het uitgesproken vonnis gaf Bouterse aan dat de partijtop samen met de juristen en andere deskundigen vandaag bij elkaar komt om de verdere strategie te bepalen. Hij vindt het nu prematuur om de strategie prijs te geven. Hij hield de aanwezigen voor dat ze op een nader te bepalen dag geïnformeerd zullen worden.

Bouterse riep zijn partijleden op om alert te zijn. Ze kunnen op elk moment opgeroepen worden voor het politieke werk. Hij bracht ook dank uit aan de partijleden voor de wijze waarop ze zich hebben gedragen nadat de partijtop hen opriep tot kalmte. De president liet weten dat er een paar heethoofden tussen waren, maar ze hebben toch gehoor gegeven aan de oproep van de partijleiding om zich rustig te houden.

Hij noemde de trip naar China een vermoeiende, maar bovenal een geslaagde missie. Tijdens de heen- en terugvlucht maakte de delegatie een tussenstop in Kenia. De terugkeer naar Suriname heeft iets meer dan 26 uur geduurd, aldus Bouterse.

De president stelde dat hij niet bang is omdat hij met de onzichtbare hand werkt. Bouterse, die hoofdverdachte was in het 8-decemberstrafproces, kreeg vrijdag een gevangenisstraf van twintig jaar opgelegd. Zijn advocaat, Irvin Kanhai, gaat morgen in verzet tegen de uitspraak van de krijgsraad.

Bouterse begroet aanhangers na zijn aankomst op Zanderij. Foto: Suriname Herald

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-7)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait