Enorme massa verwelkomt Bouterse op Zanderij; Strey de’f strey, wi no sa frede

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Met de leuzen “We want Bouta, Strey de’f strey, wi no sa frede, Tide, tamara, we strey go moro fara”, is president tevens NDP-voorzitter Desi Bouterse verwelkomd in Suriname. Het gecharterde Turkse vliegtuig van AtlasGlobal landde rond 01.30 uur op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven. Op de luchthaven werd Bouterse door een enorme menigte opgewacht.

Aanhangers en sympathisanten zijn massaal opgekomen om de president te verwelkomen. NDP’ers hebben massaal gehoor gegeven aan de oproep van de partij om president Bouterse te verwelkomen op Zanderij. De paarse tenues en vlaggen overheersten het beeld.

Vanuit diverse locatie zijn er bussen ingezet om de NDP’ers te vervoeren naar de luchthaven. Eerder had de partij opgeroepen om naar Zanderij te gaan om de president te verwelkomen en de wereld hiermee te laten zien dat het Surinaamse volk nog massaal achter de president staat, die nu een vonnis op zijn naam heeft staan.

De menigte liet weten dat ze haar president zal blijven ondersteunen tot het bittere eind. Niemand mag aan de president komen met geen enkel vonnis. De beveiliging had moeite om de massa onder controle te houden. Het opgekomen publiek ging uit zijn dak nadat de president naar buiten kwam.

Bouterse liet duidelijk weten dat hij zo een menigte niet had verwacht. Hij zei blij te zijn dat de partijleden deze eenheid hebben gedemonstreerd.

President Bouterse vertrok op 25 november naar China voor een officieel staatsbezoek. Hij zou na China naar Cuba gaan voor een officieel staatsbezoek. Dit heeft hij echter afgezegd wegens zijn veroordeling door de krijgsraad. Bouterse werd vrijdag schuldig bevonden voor de moorden op 8 en 9 december 1982 en kreeg een gevangenisstraf van twintig jaar.

Bouterse gaf kort na zijn aankomst in Suriname een persconferentie te Colakreek. Hij ging hierbij in op zijn staatsbezoek naar China. Over zijn veroordeling door de krijgsraad zei Bouterse op advies van zijn advocaat, Irvin Kanhai, dat er een politiek antwoord komt. Hij zei dat het spel binnen wet- en regelgeving zal worden gespeeld. “We respecteren alles en iedereen.”

Op Zanderij zei president Bouterse dat er eenheid is gedemonstreerd door de NDP’ers. Hij zei blij te zijn met de opkomst en was verrast met zo een groot ontvangst. Hij had dat niet verwacht. Bouterse bedankte de mensen voor de opkomst en zei dat er liefde in de partij is dat zoveel mensen ontbering hebben opgebracht om op dit tijdstip naar Zanderij en Colakreek te komen.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (18)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait