Bouterse: Tik-tak politiek spel; antwoord komt

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous President Desi Bouterse belegde vannacht een persconferentie op Colakreek over de resultaten van het staatsbezoek aan China. (Foto: Raoul Lith) next


President Desi Bouterse zegt dat het vonnis tegen hem een tik-tak politiek spel is. Hierop zal ook antwoord worden gegeven. Het is volgens Bouterse belangrijk dat binnen wet- en regelgeving het spel meegespeeld wordt. De regels worden in de gaten gehouden. Het gaat uiteindelijk om de verkiezingen, zei Bouterse op vragen vannacht tijdens een persconferentie op Colakreek. 

Bouterse zei dat er veel liefde is voor de politieke partij dat mensen om 4.00 uur nog aanwezig zijn. Zij hebben zoveel ontbering opgebracht. Bouterse voerde aan dat later op de avond er een onderhoud zal zijn met deskundigen en de top van De Nationale Assemblee over het vonnis. Hij wilde nog niet veel kwijt over zijn veroordeling tot 20 jaar cel. Deze kwestie zal politiek worden beantwoord. De komende dagen zal er nog mededelingen worden gedaan. 

Over het staatsbezoek aan Cuba zegt de president dat het de bedoeling was om vanuit China terug te keren naar Suriname. Hierna zou weer vertrokken worden naar Cuba op 2 december. Maar gezien de omstandigheden dat mensen zoveel solidariteit getoond hebben, kan met goed fatsoen niet vertrokken worden naar Cuba. Deze reis is voorlopig afgelast. Tijdens de persconferentie zijn de president en de ministers ingegaan op de bereikte resultaten in China. Er zijn veertien documenten getekend. 


President Bouterse bedankt de NDP'ers rond vier uur in de ochtend die zijn blijven wachten op Colakreek, terwijl hij bezig was met de persconferentie. (Foto: René Gompers)

Minister Yldiz Beighle-Pollack van Buitenlandse Zaken deelde mee dat er een schenking is gedaan van US$ 14 miljoen voor een road monitoringsproject. Voor landbouw zijn 10 pick-ups, 2 graafmachines, 16 tracktoren en 100 waterpompen geschonken. China zal sociale projecten ondersteunen. Een groot bedrijf zal voor Solar energie in het binnenland binnenkort naar Suriname afreizen. 

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën deelde mee  dat US$ 12.3 miljoen schuld is kwijtgescholden. Er is een leningsovereenkomst US$ 200 miljoen getekend voor de uitbreiding van de Johan Adolf Pengel luchthaven. Dit tegen een rente van 2% per jaar over 20 jaar met een graceperiode van vijf jaar. Ook voor de oeververdediging (Weg naar Zee) is er een leningsovereenkomst van US$ 100 miljoen. 

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (0)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait