LVV: verlengingsaanvraag visvergunningen 2020 al gestart

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is in september gestart met de inspectie van vis- en vaartuigen voor verlenging van de vergunningen voor het jaar 2020. Deze jaarlijkse inspectie is vroegtijdig begonnen ten opzichte van de voorgaande jaren. De aanvragen voor verlenging van visvergunningen voor het jaar 2020 is opengesteld vanaf 4 november tot en met 15 januari, meldt het ministerie.

De geldigheidsduur van de vergunning is van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2020. Indien de vis- en vaartuigen niet voldoen aan de gestelde vereisten, zal de vergunning niet worden verlengd.

De aanvraag van visvergunningen voor het jaar 2020 geldt voor zowel de kust- en zeevisserij, conform de Zeevisserijwet, als voor het vissen in de binnenwateren van Suriname, conform de Visstandbeschermingswet. De vergunninghouder kan een vastgesteld aanvraagformulier gratis afhalen op het onderdirectoraat Visserij van het ministerie bij de afdeling Vergunningen, Visserijkantoor LVV Nickerie, Visserijkantoor LVV Coronie en IJsverkoopcentrum Visserij Boskamp.

Het formulier dient volledig en correct ingevuld ingeleverd te worden, inclusief alle relevante documenten. Aanvragers krijgen de gelegenheid om binnen vijf werkdagen ontbrekende gegevens/bijlagen aan te vullen of over te leggen. De aanvrager krijgt een bewijs van indiening voor de aanvraag van de visvergunning. Indien de inspectie van het vaartuig en alle vistuigen goed zijn beoordeeld, wordt de vergunning opgemaakt en doorgestuurd naar de minister ter goedkeuring. Voor het in ontvangst nemen van de vergunning dienen de vergunningsrechten, afhankelijk van de visserijcategorie/typevisserij, betaald te worden bij de Centraal Betaaldienst of de Centrale Bank van Suriname (CBvS).

Voor de ordening van de visserijsector staat LVV-minister Rabin Parmessar achter zijn besluit: geen nieuwe visvergunningen verstrekken. Dit is een van de stappen van het duurzame visserijbeleid van het ministerie teneinde het waarborgen van een duurzame visserijsector zowel in ecologisch als economisch opzicht, aldus LVV.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-14)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait