60-jarige klusjesman overgoten met heet water; verdachte ingesloten

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Benito I. (35) heeft de 60-jarige klusjesman, Lucien, tijdens een ruzie met heet water overgoten. Benito is in de eerste week van november aangehouden door de politie van Flora. De klusjesman, die volgens zijn moeder een patiënt is van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS), deed de woning van Benito op die bewuste dag aan om naar werk te zoeken.

In plaats van hem werk aan te bieden pakte Benito de bol en de frisdrank die Lucien in zijn handen had, af. Lucien vroeg naar zijn bol en drank, maar kreeg die niet terug. Benito liep zijn woning binnen en kwam kort daarna terug met een waterkoker en goot heet water op Lucien. Ondanks de klusjesman wegrende, ging de buurman hem achterna en gooide meer water op hem.

Enkele dagen later vertelde de klusjesman het verhaal aan een jongere broer die op bezoek kwam. Deze jongere broer confronteerde de moeder met het gebeurde en adviseerde haar om alsnog aangifte te doen tegen Benito, die hun buurman is.

Lucien werd verwezen naar een arts voor medische behandeling, waarbij door de behandelende arts is vastgesteld dat het slachtoffer tweedegraads brandverwondingen heeft opgelopen. De verdachte werd op dezelfde dag van de aangifte opgespoord en aangehouden. Hij verklaart dat hij het strafbare feit niet met opzet heeft gepleegd. Hij zou thee maken en een ander deel van het water zou hij op een mierennest gooien, toen Lucien per ongeluk met hem botste. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte ingesloten.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-15)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait