Minister Getrouw doet wederom beloftes; KPA’s nog niet tevreden

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De leden van de Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) zijn niet tevreden met de beloftes die opnieuw zijn gedaan door minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie. Het bestuur heeft maandag tijdens een algemene ledenvergadering (ALV) een aantal punten gepresenteerd die binnen korte tijd gerealiseerd zullen worden. Er wordt vanaf nu gewerkt aan de uitbetaling van de overbruggingstoelage in december. De leden zijn niet helemaal tevreden met de beloftes die weer zijn gedaan door de justitieminister.

De minister heeft nu weer beloofd. We geloven er nog weinig in. We willen zien, dan pas geloven. We kunnen pas geloven wanneer de eisen werkelijk gerealiseerd zijn. De beloftes moeten nog waargemaakt worden. We streven naar een beter bestaan en dat heeft geen enkele politieke achtergrond, zeggen de leden in gesprek met Suriname Herald.

Afgelopen week hadden de leden van het KPA een ALV belegd nadat ze Getrouw een ultimatum hadden gesteld. Het ultimatum werd gesteld aan de hand van de gemaakte beloftes door de minister eerder dit jaar, die niet zijn nagekomen. Volgens de bewindsman zouden al deze zaken binnen een half jaar gerealiseerd worden wat tot nu toe niet het geval is.

De manschappen zeggen wel wapens te hebben gehad, maar het zijn volgens hun afgeschreven wapens. Zij klagen ook dat er gewerkt wordt aan een nieuwe loonreeks, maar de bedragen die volgens hun zijn gepresenteerd zijn nog niet gekoppeld aan een belastingaftrek. Wanneer de belasting erbij komt, dan vervallen we terug op het oude salaris. Ook over het meubilair en het uniform zijn er afspraken gemaakt die we ook binnen korte tijd zullen krijgen, zeggen de manschappen.

Tijdens deze ALV heeft het bestuur van de bond ook aangegeven dat de conceptwet Korps Penitentiaire Ambtenaren nog niet in De Nationale Assemblee (DNA) is behandeld. De vaste commissie in DNA die daarvoor moet zorgen denkt er volgens de leden niet aan, terwijl andere wetten wel de voorkeur krijgen zoals de Wet op de staatsschuld. Zolang deze wet niet wordt aangenomen kunnen een aantal zaken niet nagekomen worden zoals een eigen directoraat voor de KPA’s en de doorvoering van de nieuwe loonreeks.

Met het bestuur van de bond is afgesproken dat de leden elke week verslag zullen krijgen van wat er al is gerealiseerd. Over dertig dagen wordt er weer een ALV gehouden.

Simone Awanna

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-16)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait