Reactie op uitspraken Paul Somohardjo in Nickerie

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous next


Gesteld zij, dat ik normaliter niet reageer op reacties of op- en aanmerkingen op mijn artikelen; aangezien ik open sta voor elke kritiek als een neutrale schrijver/inzender van artikelen. Aangezien de PL-voorzitter  Somohardjo zich zeer aangesproken voelt en op zijn tenen is getrapt, doet hij voor de zoveelste keer als een kat, die rare sprongen maakt en  uitspraken doet op o.m. mijn artikel: De Eenheidsbeweging; Wong Jowo. Hij vergist zich echter, dat politieke commentatoren, analisten, journalisten, auteurs en critici, niet altijd politici zijn. Als hij samen met Willy Soemita zich als één der oudste politici noemt en misschien het record van mr. J. Lachmon willen verbreken, dan gun ik hun dat van harte.

Als ik in mijn artikel een gevoelige snaar heb geraakt, dan siert dit een politieke leider niet om personen te bespreken op een groot podium; dit wordt in de psychologie gekenmerkt als een teken van zwakte en minderheidscomplex. Ik heb vaker top-politici aangekaart in mijn artikelen, maar het is te waarderen, dat zij niet erop ingaan; aangezien het op feiten berust. Onze Somo vergeet dat zijn vleugels al zijn gewiekt.

Het is geen punt welke organisatie en/of bundeling men wil vormen. In het bewuste artikel wilde ik slechts aankaarten, dat welke organisatie dan ook, een nationaal karakter moet nastreven. Het is tevens een feit, dat zijn eerste poging om een Jawa-blok te vormen, totaal is mislukt (zie mijn artikel: 17/18  mei 2018: een Jawa- of een nationaal blok?). Toen waren nog sterke componenten in die combinatie vertegenwoordigd, zoals: Raymond  Sapoen, Mike Noersalim, minister van BiZa, Soewarto Moestadja (D-21), thans minister van Arbeid en hoofdbestuurslid van de NDP,  Vergilio Rebien (OD/BiZa), Putridevi Amatsoemarto (Dir./BiZa), Ralim Enrique etc...

Voorts beweert Somo dat ik ook actief ben geweest van 'een Hindostaanse partij', de HPP, dan heeft hij gelijk. Toen waren politieke partijen meer etnisch gericht. Alleen hebben ze hun initialen vervangen en getracht nationalistisch over te komen. Slechts de PL heeft haar naam niet tot een nationale vervangen. Paul vergeet, dat Roy Harpal in NPK 2-verband met de HPP hem en Rasam heeft verslagen in Commewijne in 1977. Hij zou in de Surinamerivier springen als hij het onderspit zou delven, helaas is het gebleven bij zijn zoveelste stoere – en podiumtaal!

Als Somo samen met Willy, die wij in 1977 (NPK-2), groots hebben onthaald na zijn detentie uit Santo Boma, op de bal  had gespeeld en niet op de man, zou het hem sieren.

Een wijs advies aan onze politici: Onderschat de kracht van de pen niet en kijk vooral niet wie iets schrijft of zegt, maar wat de persoon zegt!

Roy Harpal

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-13)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait