Newmont Suriname treft voorzieningen voor verantwoord omgaan met milieu

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Newmont Suriname wil op een zodanige verantwoordelijke manier opereren in het milieu, waarbij ervoor gezorgd wordt dat het milieu terug wordt gebracht naar zijn originele staat. Het goudbedrijf is daar reeds drie jaar mee begonnen in de Merian-mijn in het Paamakagebied, gaf Newmont-directielid Albert Ramdin dinsdag te kennen tijdens een presentatie.

Ramdin maakte duidelijk dat ongeacht waar het bedrijf opereert, het om het leven van de mens gaat. Het maakt dan niet uit of het om het Meriam-gebied, Oost-Surinamegebied of midden van Suriname gaat. Het streven is om het leven van de mens te verbeteren op een positieve manier, ook wanneer de mijnen er niet meer zijn. Daarvoor zijn er voorzieningen getroffen.

Hij gaf een korte uitleg over de naamswijziging van Newmont die bekend stond als Newmont Gold Corporation. Na een naamswijziging in juni van dit jaar is de officiële naam van het bedrijf Newmont Goldcore. Hij legde uit dat de wijziging in de naam te maken heeft met het feit dat Newmont een middelgrote Canadese goudmaatschappij, Gold Core, heeft overgenomen. Volgens Ramdin behoort Newmont Goldcore nu tot het grootste goud producerend bedrijf in de wereld en daar is Suriname onderdeel van.

Newmont Goldcore opereert wereldwijd in vier continenten, te weten: Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika en Australië. Ramdin legde uit dat er meer mijnen zijn toegevoegd, zo ook in Zuid-Amerika. Hij voerde aan dat het bedrijf verschillende projecten uitvoert. Het beschikt over genoeg reserves, waardoor het in ieder geval 7 miljoen troy ounces aan goud elk jaar zal kunnen produceren voor de komende jaren. “Dat maakt ons het grootste mijnbouwbedrijf in de wereld,” merkte hij op.

Het grootste mijnbouwbedrijf verschaft wat zekerheden in termen van het kapitaal dat beschikbaar is en de menskracht. Het bedrijf wil ervoor zorgen dat het blijft investeren in zijn mensen wereldwijd, zodat het de kwaliteit kan leveren om een goed en verantwoord mijnbouwbedrijf te zijn.

“Financieel en operationeel zijn we op een heel hoog niveau aan het performen,” aldus Ramdin. Hij hoopt ook dat het zo blijft. Volgens hem is het ook goed voor de aandeelhouders van het bedrijf en beter voor de landen waar het bedrijf opereert, want Newmont moet de operaties kunnen bekostigen. Die moeten zodanig bekostigd worden dat het land daar wat aan heeft.

Vishmohanie Thomas

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-14)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait