Koppel veroordeeld in drugszaak

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous next


Claido V. en Simone P., een koppel, zijn op de rechtszitting maandag door de magistraat veroordeeld tot een celstraf van respectievelijk twaalf maanden celstraf, waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van twee jaar en een geldboete van SRD 5000 of een maand hechtenis; om twaalf maanden celstraf waarvan acht voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van twee jaar en een geldboete van SRD 5000 of een maand hechtenis. Doordat Simone P. twee maanden minder celstraf kreeg, kwam zij deze opgelegde straf op vrije voeten. Beiden werden veroordeeld voor drugsbezit.

De politie kreeg de informatie dat er aan de Citruslaan drugs werden verkocht en deed het adres aan. Claido V. rende weg bij het zien van de politie. Hij gooide enkele zakjes met drugs daarin op een ander perceel. De veroordeelde had verklaard dat de drugs aan de tuinman behoorden. De tuinman zei dat hij niets van de drugs afwist en dat die wel aan de veroordeelde toebehoorden. Claido V. had verklaard dat hij gebruiker van de drugs was en deze niet verhandelde. 

Ook Simone P. zou een zak met drugs op het erf van de buurvrouw gegooid hebben. Dit werd beaamd door de buurvrouw. Bij haar aan de tafel werden drugs en fijn wegers aangetroffen. Ze verklaarde niets van de drugs af te weten. Uit het buurtonderzoek bleek dat schoolkinderen in uniform gekleed drugs kochten op het adres. Hoewel de kantonrechter het vermoeden had dat er drugs verhandeld werden op het adres, was er geen wettig en overtuigend bewijs hiervoor. Het koppel is gevonnist voor drugsbezit. 
 Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-16)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait