Veel huiswerk voor LVV Regio West

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous Minister Rabin Parmessar vergadert met de staf van LVV Regio West. (Foto: LVV/NII) next


Veel huiswerk voor de staf van Regio West van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Minister Rabin Parmessar van LVV heeft met de leiding van zijn werkarm in Nickerie vergaderd over verschillende werkzaamheden waaraan zij meer aandacht moet besteden. Zo zullen er meer en nauwkeurigere landbouwstatistieken verzameld moeten worden en moet er meer gedaan worden voor tuinbouw, fruitteelt, visserij en veeteelt.

Parmessar zegt dat goede statistieken van bijzonder groot belang zijn voor het formuleren van beleid. Deze statistieken zullen ook de leidraad voor LVV Regio-West zijn om hun dienstverlening naar de boeren toe te verbeteren. "Vooral in de rijstsector is het nodig dat we precies weten welke boer, waar heeft ingezaaid, wanneer, welk rijstras, hoe groot het areaal is en of hij water heeft moeten pompen", zegt Parmessar.

LVV Regio-West moet in contact treden met alle individuele tuinbouwers, verenigingen en coöperaties om hun van de benodigde informatie in hun respectieve sector te voorzien. Ten aanzien van de fruitteelt kwam aan de orde dat er spoedig een training over plantvermeerdering zal worden georganiseerd voor geïnteresseerden. Volgens Parmessar biedt vooral de teelt van de roodborstje manja in Nickerie goede perspectieven.

De illegaliteit op het gebied van de visserij is een grote uitdaging voor het ministerie, zegt de voorlichting van LVV. Aan de andere kant zijn de laatste maanden vorderingen geboekt op het gebied van keuring van vaar- en vistuigen en het contact met de sector. Ook de veeteelt in Nickerie verdient volgens Parmessar meer aandacht vanuit het ministerie. Hij drukte zijn personeel op het hart, om ondanks de beperkingen die er hier en daar nog zijn op het gebied van vervoer en materieel, het contact met het boerenveld te intensiveren en agrariërs zoveel als mogelijk bij te staan.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-14)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait