Oplichter veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - “Wat u heeft gedaan is misdadig. U heeft de vrouwen gewoon belazerd. U schijnt niet te stoppen. U bent onverbeterlijk.” Zo sprak rechter Marie Mettendaf maandag toen ze Nevin G. veroordeelde tot drie jaar gevangenisstraf onvoorwaardelijk voor het oplichten van drie vrouwen.

Hij is eerder al enkele keren voor eenzelfde feit veroordeeld. Met haar vonnis nam de rechter de eis van officier van justitie Bibian Tjin Liep Shie over. De straf werkt terug tot 24 augustus toen hij werd opgepakt. Het laat zich makkelijk raden dat de veroordeelde niet blij was met het vonnis.

Hoewel hij de feiten heeft toegegeven, wilde hij toch naar huis. Na de opmerkingen van de rechter liep Nevin G. duidelijk teleurgeseld terug naar de arrestantenruimte. De verdachte heeft in de afgelopen maanden zeker drie vrouwen opgelicht.

Een van hen hield hij voor dat ze 300 euro uit Nederland had ontvangen van haar broer. Hij loog haar voor dat hij een biljet van 500 euro had en vroeg of ze 200 euro bij zich had als wissselgeld. Toen de vrouw hem het geld gaf, stapte hij in zijn auto en reed weg.

Een ander slachtoffer heeft hij voor SRD 1.000 en een gouden halsketting opgelicht. Hij hield contact met haar viaWhatsApp. De vrouw vond hem aardig en nadat ze elkaar de eerste keer hadden ontmoet in de stad nam hij haar mee naar een pension.

Nevin G. kreeg haar zover om een gouden ketting af te staan, nadat hij had beloofd een grotere en mooiere te geven. De man liet haar vervolgens in de kamer achter en koos het hazenpad. Enkele dagen daarna werd hij aangehouden door de politie.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-10)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait