Verdachte met acht vonnissen krijgt drie jaar cel

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous next


Nevin G. heeft drie vrouwen opgelicht. De kantonrechter heeft hem op de rechtszitting van maandag gevonnist tot een celstraf van drie jaar. Deze straf is conform de eis van officier van justitie (ovj), Bibian Tjin Liep Shie. De veroordeelde had reeds acht vonnissen op zijn naam staan, voor het grootste gedeelte heeft hij zich schuldig gemaakt aan oplichting. Bij de drie vrouwen die hij oplichtte, ging hij er met geldbedragen ervandoor. 

De ovj merkte op dat de man onverbeterlijk is. Ze voerde aan dat hij vanaf 1991 steeds in aanraking is gekomen met de politie voor oplichting en verduistering. Tjin Liep Shie benadrukte dat het vergoeden van de benadeelden het strafbaar feit niet goedpraat. Advocaat Raoul Lobo die Nevin G. juridisch bijstond, merkte op dat twee van de vrouwen reeds vergoed zijn, maar dat één van hen onbereikbaar is. Ook vroeg de raadsman psychologische begeleiding voor zijn cliënt. 

Een van de benadeelden hield Nevin G. voor dat ze 300 euro uit Nederland had ontvangen. Hij had zogenaamd een biljet van 500 euro en vroeg of ze 200 euro bij zich had. De vrouw haalde het geld en de verdachte ging ermee naar zijn auto en reed weg. Hij heeft de vrouw nooit terugbetaald. 

Een andere vrouw lichtte hij voor SRD 1000 op. Hij hield contact met haar via WhatsApp, maar kende haar niet. De vrouw vond hem aardig en lief. Op zijn verzoek stuurde de vrouw hem voor SRD 200 aan water en SRD 20 aan beltegoed. Hij ontkent het beltegoed ontvangen te hebben. Verder gaf de vrouw hem SRD 500 toen hij geld nodig had voor een taxi. Ook gaf ze hem SRD 300 voor een appartement, maar werd naar een pension gebracht. Hij wilde seks met haar bedrijven, maar ze weigerde. Volgens de verdachte had hij juist geweigerd seks met haar te bedrijven.
Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-14)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait