Brunswijk: “Aantal leningen regering baart zorgen”

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Het aantal leningen dat de huidige regering heeft aangesloten, baart ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk zorgen. Dit zei hij zondag op een persconferentie te Moengo in het district Marowijne. Het ergste wat men heeft gedaan, is om laatst de Wet op staatsschuld te wijzigen. Dit is een pure vorm van machtsmisbruik, is de politicus van mening.

De coalitie heeft bewust de strafbepaling uit de wet gehaald om à la dol te gaan lenen zonder na te denken wat de consequenties zullen zijn voor het land. De strafbepaling is uit de wet gehaald, terwijl het leningenplafond van 60 naar 95 procent is gebracht.

Tijdens de behandeling van de wet in het parlement heeft de oppositie weinig beweegruimte gehad, omdat de coalitie beperkingen oplegt aan de oppositie. Het parlement als hoogste college van staat is volgens Brunswijk een verlengstuk van de regering geworden. De meerderheid neemt alles aan wat de regering naar haar stuurt om te behandelen. De grootste misleiding komt vandaar uit, zei Brunswijk.

“Wanneer je de waarheid ter berde brengt, word je onderbroken door de voorzitter.” Brunswijk noemt dit de grootste misleiding ooit. Soms komt de coalitie met onwaarheden en zij krijgt alle ruimte om zand in de ogen van het volk te strooien, stelt de ABOP-voorman. Brunswijk riep op om geen hoop te verliezen. Hij gaf verder te kennen dat het land nog te redden is als het volk op 25 mei 2020 een goede keuze maakt.

“Elkeen van ons heeft nu een schuld van rond de SRD 40.000 om af te lossen. Dit is de zware druk die de huidige regering legt op het volk.” Hij vroeg zich af hoe het kan dat een regering een volk zo kan misleiden.

Over de straatacties hield Brunswijk de aanwezigen voor dat zijn partij geen mensen op straat zal brengen, omdat de NDP naar zijn zeggen niet middels een coup aan de macht is gekomen, maar op een democratische wijze. Hij benadrukte dat het op dit moment geen zin heeft om mensen op straat te brengen, omdat er nog maar zes maanden resten vóór de verkiezingen. “Het volk zal op 25 mei 2020 een uitspraak moeten doen.”

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-15)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait