KPS heeft negen nieuwe politiecommissarissen

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous Hoofdinspecteur Stanley Changoer die leiding gaf aan de Motor Surveillance Dienst is benoemd tot commissaris van politie. (Foto's: Juspol via NII) next


De gebroeders Stanley en Orlando Changoer zijn samen met zeven anderen benoemd tot commissaris van politie. Het is de op één na hoogste rang in het politiekorps. Onder de groep nieuwe commissarissen zijn er twee vrouwen, Retitia Forster en Migelda Kolf. Jarenlang heeft Stanley Changoer de leiding gehad over de Motor Surveillance Dienst. Hij is nu waarnemend directeur Operaties, terwijl zijn broer Orlando de leiding krijgt over de afdeling Beleidsvoorbereiding en Beheer.

De bevordering is geen cadeau, zegt de voorzitter van de Surinaamse Politiebond, Raoul Hellings. "Voor elke bevordering die u heeft gehad, heeft u noeste arbeid verricht. Hij merkt op dat de nieuwe commissarissen veel veranderingen binnen het korps hebben meegemaakt gedurende hun carrière. De bondsvoorzitter heeft hen op het hart gedrukt zich te blijven committeren aan de organisatie en "dat zij als wethouders trouw dienen te zijn aan de wetten van het land, alsook het wettig gezag."

In zijn toespraak tot de nieuwe commissarissen zei korpschef Roberto Prade dat de collega's heel lang hebben gehunkerd naar dit moment. Hij gaf aan dat het niet aan onwil heeft gelegen, maar dat de leiding de hele groep wilde meenemen.

De groep die is bevorderd, heeft de competentie, laat minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie optekenen door het Nationaal Informatie Instituut (NII). "Ik weet waar de sterke persoonlijke eigenschappen zijn en de minder sterke kanten." Deze bevordering is volgens de bewindsman dan ook een weloverwogen besluit geweest. "Door de aanstelling van deze negen commissarissen van politie, komt de daadwerkelijke ondersteuning om het gemeenschappelijk doel te bereiken… en dat is de samenleving dienen."

 

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-15)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait