DUS en BP-2011 nemen onder BEP-vlag deel aan verkiezingen 2020

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De politieke partijen Democratische Unie Suriname (DUS) en Broederschap in de Politiek (BP-2011), nemen onder de vlag van de partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) deel aan de verkiezingen van 2020. Ook de belangengroep Ofa Saamaka o stem zal onder de BEP-vlag deelnemen aan de verkiezingen. De voorzitters en vertegenwoordigers van deze partijen hebben vandaag de samenwerkingsovereenkomst ondertekend met BEP-voorzitter Ronny Asabina.

Siska Landveld, die namens BP-2011 het woord voerde, gaf te kennen dat dit een goed begin is om samen met de BEP en DUS de strijd in te gaan. Voor haar organisatie was de BEP de juiste keus waarmee om samen te werken op weg naar de verkiezingen van 2020.

DUS-voorzitter Romeo Dieko zei dat zijn partij een aantal zaken heeft overwogen. Een daarvan is dat het BEP-bestuur een jong en dynamisch bestuur is met een visie. Het zijn jonge mannen en vrouwen die geen eigen belang vooropstellen, maar de ontwikkeling van land en volk, zei Dieko.

Robby Sampie voorzitter van de belangengroep Ofa Saamaka o stem, is vol lof over deze ontwikkeling. “Deze stam is eentje waarmee onze leden blij mee zijn. Het was geen haastig besluit. We hebben er goed over nagedacht. In samenspraak met de mensen die ons vertegenwoordigen hebben we deze stap genomen”, aldus Sampie. Hij zegt niet te twijfelen aan deze samenwerking.

De ondertekening van de overeenkomst tussen de vier partijen. In 2020 nemen deze partijen onder de vlag van de BEP deel aan de verkiezingen. Foto: Suriname Herald

BEP-voorzitter Asabina noemt het een goed moment voor zijn partij. Hij zei dat dit helemaal past in de oproep van het huidige bestuur dat alle partijen die uit de BEP zijn ontstaan, naar huis terug moeten keren. Naast deze partijen komen ook personen terug, die de BEP eerder de rug hadden toegekeerd, gaf Asabina aan. Dit is voor hem een teken dat deze personen de boodschap van de BEP hebben begrepen.

De partij wil bij de komende regeringsvorming meer invloed hebben op het uitgestippelde beleid, zei Asabina.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (16)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait