Leerkrachten STS-3 wachten op antwoord van Ferrier

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De leerkrachten van de Surinaamse Technische School-3 (STS-3) wachten op een antwoord van de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), Lilian Ferrier. Zij hebben in een brief hun problemen en zorgpunten vervat. Vervolgens is deze brief opgestuurd naar de minister. De directeur van de school en de onderwijsbond Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) hebben een kopie ontvangen.

De voorzitter van de ALS, Reshma Mangre, had eerder aan de bel getrokken over de situatie op STS-3. De leerkrachten dreigen het werk neer te leggen. De situatie is van dien aard dat er weinig tot geen communicatie is met de directeur. Er heerst een onprettige werksfeer voor de leerkrachten. Zo zijn leerkrachten zonder enige reden gemuteerd. Anderen hebben moeten toezien hoe overuren die ze hebben gemaakt, gewoon zijn weggehaald.

Leerlingen hebben sinds de aanvang van de school bepaalde vakken niet gevolgd onder andere mechanica, wiskunde en natuurkunde. Er zijn geen leerkrachten op de school voor die vakken. De onderwijsbond vraagt zich wel af hoe de gemiste leerstof ingehaald zal worden, zodat de leerlingen niet achterraken met hun leerstof.

Ook geeft Mangre te kennen dat Ferrier snel naar de rechter stapt voor de bond, wanneer die opkomt voor de problemen die zich voordoen in het onderwijs. De onderwijsbond op deze manier voor de rechter slepen, zorgt echter niet voor een oplossing voor de onderwijsproblemen, is de bondsvoorzitter van mening.

Vishmohanie Thomas

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (9)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait