‘Bigi Boi’ in top 15 zwaargewichtdivisie UFC

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - Hij won prompt zijn eerste drie partijen in de Ultimate Fighting Championship, kreeg onlangs een hoofdgevecht tegen Alistair Overeem aangeboden en nu volgt nog een mijlpaal voor Jairzinho Rozenstruik. ‘Bigi Boi’ is namelijk de top 15 van de zwaargewichtdivisie van de UFC binnengedrongen.

Na de overwinning van zaterdag tijdens UFC 244 in Madison Square Garden op de Wit-Rus Andrei Arlovski staat Rozenstruik veertiende op de ranglijst van de zwaarste gewichtsdivisie van de grootste mixed-martial-artsorganisatie ter wereld.

'Bigi Boi' houdt in de top 15 de Amerikaan Maurice Greene achter zich. Diens landgenoot Daniel Cormier is de topgeranschikte vechter in de zwaargewichtdivisie terwijl de Fransman Francis Nngannou en de Amerikaan Curtis Blaydes respectievelijk tweede en derde staan. Overeem bezet de zesde plaats.

'Bigi Boi' stroomde de top 15 binnen nadat hij in New York Arlovski al na 29 seconden knock-out sloeg. Maar de twee gevechten daarvoor hebben ongetwijfeld ook bijgedragen aan zijn klim in de UFC.

Rozenstruik begon zijn UFC-carriére met een overwinning in februari op de Junior Albini tijdens UFC Fortaleza - 'Bigi Boi' sloeg de Braziliaan na 54 seconden in de tweede ronde knock-out- waarna in juni de veelbesproken k.o. van negen seconden volgde tegen de Amerikaan Allen Crowder in Greenville.

De Surinaamse MMA-vechter werd voor die drie indrukwekkende prestaties beloond met een gevecht tegen Alistair Overeem. Rozenstruik neemt het op 7 december op tegen de Nederlander, een partij die het hoofdgevecht is van 'UFC on ESPN' in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C 

Rozenstruik is momenteel in Suriname en gaf vrijdagmorgen een persconferentie in Rooftop Ramada Hotel waar hij samen met zijn trainer Michael Babb en manager Lou Di Bono terugblikte op zijn winst tegen Arlovski en vooruitblikte op de partij tegen Overeem. Tegelijk zette 'Bigi Boi' zijn handtekening onder een nieuw UFC-contract van zes partijen.

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-12)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait