Minister Getrouw laat ultimatum penitentiaire ambtenaren verstrijken

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

Het ultimatum gesteld aan minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie door leden van de Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS), is woensdag verstreken. Dit ultimatum is naar aanleiding van de gemaakte beloftes die niet zijn nagekomen.

Het gaat om het bewerkstelligen van de secundaire voorzieningen zoals meubilair, uitrusting en wapens, de verbetering van de rechtspositie van de cipiers en het realiseren van een eigen loonreeks. Volgens de bewindsman zouden al deze zaken binnen een half jaar gerealiseerd worden.

De minister heeft niet gereageerd op ons ultimatum dan gaan we terug naar de algemene ledenvergadering (ALV) en dat is op maandag, zeggen leden van de bond in gesprek met Suriname Herald. Volgens hen zullen zij maandag op de ALV bepalen wat de volgende stap zal zijn.

De leden eisen van de minister dat hij zijn toezeggingen nakomt en geven aan dat zij niet gaan staken. Ook kijken ze uit naar de bestuursverkiezingen in januari 2020. “Er staat geen enkele partij achter onze handelen,” aldus de ambtenaren. Wat hen ook dwarszit, is dat manschappen bevorderd worden zonder dat ze een beschikking in handen krijgen. Voorts willen zij meer duidelijkheid over de bijzondere bevorderingen van de bestuursleden.

Simone Awanna

Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-12)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait