Weg naar Nieuw Jacobkondre ernstig ingezakt

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

7 November 2019 11:21

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Een geïmproviseerde brug van houtblokken, overgoten met lateriet is woensdag afgebrand, waardoor dit deel van de weg naar Nieuw Jacobkondre ernstig is ingezakt. Bewoners van het gebied zijn hierdoor geïsoleerd.

Dit bevestigt districtscommissaris Yvonne Pinas van Boven-Sarammaca."Ik ga met de ondernemers, die in het gebied actief zijn, om de tafel zitten om spoedig het weggedeelte te herstellen", zegt de dc. De kreek die onder de weg loopt wordt Pikin Samaaka genoemd.

Pinas zegt dat ze woensdagmiddag rond 1 uur de melding kreeg van de brand en heeft op haar beurt de politie en brandweer ingeschakeld. De laatste heeft nablus werkzaamheden kunnen verrichten. Het is volgens haar gebleken dat de brand niet opzettelijk is aangestoken.

"Het kan zijn dat iemand een nog aangestoken sigaretpuikje heeft gegooid in de buurt van de houtbokken, waardoor op de plek brand is ontstaan", vermoedt Pinas. Zij is ingenomen met het kordaat optreden van de brandweer.

De weg naar Nieuw Jacobkondre is in 2016 aangelegd en het dorp was voorheen te bereiken met de boot of vliegtuig. In dat gebied wordt er veel aan houtkap gedaan.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel