Advocaten vragen vrijspraak in zedenzaak zoon ex-minister

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
loadingfoto
previous next


Op de rechtszitting van maandag heeft advocaat Irene Lalji in haar tweede beurt wederom vrijspraak gevraagd voor haar cliënt Riaaz K., zoon van ex-minister Roline Samsoedien. Hij wordt verdacht van ontucht met een minderjarig meisje. De verdachte is voorlopig in vrijheid gesteld. Ze gaf aan dat de verdachte consistent is geweest in zijn verklaringen en dat juist de moeder van het kind tegenstrijdige verklaringen heeft afgelegd. Ze voerde aan dat er geen wettig en overtuigend bewijs is tegen de verdachte. 

Advocaat Lalji benadrukte dat de moeder van het kind verklaard had dat ze sliep toen het meisje met Riaaz K. wegging. Weer verklaarde ze dat ze wel wakker was toen het kind meeging met de verdachte. Lalji voerde aan het Openbaar Ministerie voor de ten laste gelegde schaking, een klachtdelict waarvoor een klacht van de moeder vereist is, niet-ontvankelijk verklaard moet worden.

Het meisje had verklaard dat de verdachte, na ontucht met haar gepleegd te hebben, zijn sperma op haar buik spoot. Vervolgens veegde hij die weg en zij trok haar bloes weer aan. Uit het FO-rapport blijkt dat de bloes geen spermasporen heeft. Ook uit het DNA-rapport blijkt dat er geen biologisch materiaal van de verdachte gevonden is. Lalji merkte op dat de verklaringen van het meisje niet overeenkomen met deze rapporten. De raadsvrouw legde de materiële en immateriële schade van haar cliënt uit. Door de aangifte lijdt de verdachte aan enorme materiële schade, zei Lalji. Verder is de man op social media beklad, hij is voor pedofiel uitgemaakt, zijn moeder is als minister uit haar ambt gezet en foto’s van Riaaz. K en zijn kinderen verschenen op social media. Op 2 december zal deze zaak verder behandeld worden. 
Bekijk origineel bericht

 

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-12)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait