Abdoel: “We hebben getoond dat we daadkracht hebben”

Amzad Abdoel. Foto: Dagblad Suriname
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

5 Oktober 2019 00:02

Voor mij lezen

“We hebben getoond dat we daadkracht hebben,” zegt de fractievoorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), Amzad Abdoel, tegenover Suriname Herald, over de jaarrede die president Desi Bouterse maandag heeft uitgesproken in De Nationale Assemblee (DNA). Volgens hem heeft de regering een zware periode kunnen overbruggen ondanks dat de export was gedaald. Daarnaast is er ook een groei waar te nemen vanaf 2017 en heeft deze regering volgens hem laten zien dat de monetaire reserve is gestegen.

Volgens Abdoel heeft de president duidelijk benadrukt hoe belangrijk het is om af te stappen van een cashcultuur. Daarbij is van belang gebruik te maken van financial technology (fintech) en andere technologieën voor het verder verbeteren van het financiële verkeer.

Het stemt de parlementariër goed om te horen dat er decentralisatie plaatsvindt van de gezondheidssector. Projecten waar men geen vertrouwen in had, zijn nu uitgevoerd en gerealiseerd, zegt Abdoel. Hij verwijst naar de bouw van het Wanica Ziekenhuis. Het is de bedoeling dat dit ziekenhuis eind oktober technisch wordt opgeleverd.

Hij voert aan dat er nu al diensten worden verleend vanuit het Streekziekenhuis Marwina. Ook heeft de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) een aantal poliklinieken erbij gehad, zodat ze de gemeenschap meer tegemoet kan komen en de dienstverlening wordt verbeterd.

Op het gebied van de ICT zijn er ook veel stappen voorwaarts gemaakt. Hij haalt het Nationaal Breedbandproject van Telesur aan dat succesvol is doorgevoerd. Ook het e-ID-project (elektronische identiteitskaart) is aangevangen en doorgevoerd.

Abdoel zegt verder dat de infrastructurele werken waarop mensen zoveel kritiek hadden, nu zichtbaar aan het worden zijn. Volgens hem werd de uitvoering van de superhighway met meerdere banen eveneens in twijfel getrokken. Echter, er wordt nu juist invulling gegeven aan dit project. Wanneer mensen erover gaan rijden, dan zullen ze meer dan ooit overtuigd zijn, zegt de parlementariër.

Volgens Abdoel heeft de president met zijn jaarrede duidelijk gemaakt dat nu de basis is gelegd. Nu moet gewoon continuering van het beleid plaatsvinden, benadrukt Abdoel.

Vishmohanie Thomas

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel