FHR heeft bestaansrecht bewezen

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

4 Oktober 2019 19:27

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De rector van het FHR Instituut voor Hoger Onderwijs, Hans Lim A Po, is zeer tevreden over de prestaties die de school tot nu toe heeft geleverd. Hij stelt dat dit instituut zijn bestaansrecht heeft bewezen in de afgelopen jaren.

De instelling is in maart 2000 opgericht als alternatief voor studenten die in Nederland zouden willen studeren. "We moesten dus internationale standaarden handhaven. Want als je die niet hebt, gaan de mensen wel naar het buitenland. We hebben de lat hoog gelegd en altijd geprobeerd de beste te zijn en we hebben dat laten zien", vertelt Lim A Po aan de krant. Hoewel er nog studenten zijn die het zich kunnen permitteren naar Nederland te vertrekken, heeft FHR volgens hem duidelijk laten zien dat een instituut met zo een hoog niveau wel noodzakelijk is in Suriname.

De honderden afgestudeerden van de afgelopen bijna twintig jaar hebben zich volgens hem ook bewezen in de maatschappij. "Ik ken geen afgestudeerde van het FHR die zonder baan loopt." Bij de start van het nieuwe studiejaar heeft Lim A Po in zijn toespraak stilgestaan bij de verworvenheden van de afgelopen jaren en de bedoelingen van het komende jaar. Hij wees met name de nieuwe studenten erop dat alles valt en staat met motivatie.

Een van de opmerkelijke resultaten van het afgelopen jaar is volgens hem de verzelfstandiging van het Instituut voor Hoger Onderwijs waarin met name de School of business en de drie Master schoolsnu zijn ondergebracht. Daarnaast vindt hij de invoering van twee nieuwe bachelor afstudeerrichtingen in Financial sector management en Business and Law ook prijzenswaardig. "Het stimuleren van nominaal afstuderen heeft in het afgelopen jaar helaas niet de gewenste vruchten afgeworpen.

We zullen in het komende jaar als onderdeel van onze integrale strategie van continu verbetering de aanpak van achterblijvers krachtiger ter hand nemen" aldus Lim A Po. Eblein Frangie, voorzitter van de Surinaamse Bankiersvereniging, heeft bij de opening van het studiejaar een gastcollege verzorgd. Hij heeft de nieuwe groep studenten ook een hart onder de riem gestoken. Frangie stond stil bij uitdagingen en hoe belangrijk het is om door te zetten, wil men succesvol zijn.

Na het gastcollege en verschillende motiverende toespraken hebben vier bachelor- en vier masterstudenten een award gekregen. Ook de beste docent kreeg een onderscheiding. Lim A Po over het doel van de awards: "het is tegenover uitblinkers een passend gebaar om hun uitzonderlijke prestatie te memoreren. Het is tegelijk voor anderen een aansporing om zich in het nieuwe jaar extra in te zetten"

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel