Kinderen maken kennis met turnsport

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

29 September 2019 12:00

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Kinderen vanaf 5 jaar en ouder hebben zaterdag op het sportcomplex van het Ringsportcentrum kennis gemaakt met de turnsport. Een nogal tevreden clubvoorzitter, Rine Tjon Kim Sang van de turnclub DOS (Door Oefening Sterk) zegt dat het belangrijk is om bij de basis te beginnen. “Vandaag zijn veel kinderen met hun ouders gekomen uit nieuwsgierigheid en ook puur voor de sport. Ik ben blij dat er veel kinderen zijn komen aanmelden”, vertelt de voorzitter.

De kinderen die helemaal niet bekend zijn met de turnsport werden begeleidt om spelenderwijs de verschillende turntoestellen te bezichtigen en ervaren. Ze konden recht lopen op de vloer, hangen aan de ringen, de sprong maken, over de brug met ongelijke liggers, op de evenwichtsbalk. Daarna werden ze in de gelegenheid gesteld om zich in te schrijven met toestemming van hun ouders.

Het is de turnclub DOS, Door Oefening Sterk, eindelijk gelukt een permanente oefenlocatie te vinden dankzij de inspanning van enkele ouders die een voorlopig bestuur hebben gevormd  om zodoende het bestaan van de club te garanderen. Een ouder reageerde enthousiast en is bereidt om zijn dochter vaker naar de trainingen te brengen. Hij vindt dat beweging voor zijn dochter een must is. "Ik merk dat mijn dochter vandaag de smaak te pakken heeft. En zal haar meteen inschrijven,"  aldus de enthousiaste ouder.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel