Douanekorps heeft over tien maanden eigen gebouw

Zo zal het nieuwe gebouw van de douane eruitzien
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

29 September 2019 12:00

Voor mij lezen

De Dienst der Invoerrechten en Accijnzen van de douane krijgt over tien maanden een eigen gebouw. De eerstesteenlegging voor dit gebouw dat aan de Abattoirweg in Paramaribo komt, is vrijdag gedaan door minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Hij noemde dit een mijlpaal en een van de eerste stappen om het hele douanekorps te hervormen.

Hoefdraad zegt niet te begrijpen dat de Belastingdienst en het douanekorps niet goed geaccommodeerd zijn en onder moeilijke omstandigheden moet werken. Zo missen zij de juiste tools om het werk naar behoren te doen.

Naast het nieuwe onderkomen noemde de bewindsman de komst van moderne scanapparatuur waarover de organisatie binnenkort zal beschikken. Deze deal is een succes geworden mede namens de inzet van de Centrale Bank van Suriname, zei Hoefdraad.

De minister gaf te kennen dat het contract binnenkort met de leverancier ondertekend zal worden en dat kort daarna deze scanner dan geïnstalleerd zal worden. De ambtenaren die hiermee aan de slag moeten, worden zeker getraind, aldus Hoefdraad.

Volgens de financiënminister is dit korps een belangrijk korps. Om goed te kunnen functioneren, is het van belang dat deze organisatie over de juiste middelen beschikt om het werk naar behoren te doen. De contractor heeft de garantie gegeven dat dit gebouw er binnen tien maanden zal staan.

Bondsvoorzitter Joyce de Vlugt zei bijzonder blij te zijn met deze vooruitgang. Het douanekorps krijgt na honderd jaar een eigen gebouw. Tijdens gesprekken en overlegmomenten heeft de bond hier altijd aandacht voor gevraagd, aldus de Vlugt. Het totale douanekorps is hier bijzonder trots mee en zal het idee om dit tot een succes te maken volledig ondersteunen, meent de bondsvoorzitter.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel