Rusland: regering gaat $500 miljoen lenen met Afobaka-stuwdam als onderpand

NPS-voorzitter Rusland spreekt zijn partijgenoten toe in Grun Dyari. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

29 September 2019 10:51

Voor mij lezen

De voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), Gregory Rusland, heeft tijdens het 73-jarige bestaan van de partij onthuld dat de regering op dit moment bezig is met een lening van 500 miljoen Amerikaanse dollar bij de Oppenheimer Bank. De Afobaka-stuwdam wordt als onderpand gezet voor deze lening, zei de NPS-leider in Grun Dyari.

Rusland gaf aan over de informatie te beschikken waar de regering mee bezig is op dit moment. Indien de regering deze lening krijgt, zal die bij deze buitenlandse bank ongeveer 1 miljard Amerikaanse dollar zijn.

Volgens Rusland zal het land weer in een benarde situatie terechtkomen, omdat het met deze lening ongeveer 100 miljoen Amerikaanse dollar aan rente moet betalen per jaar. Ook is hij van mening dat dit de reden is geweest waarom De Nationale Assemblee (DNA) vaart heeft gezet achter de goedkeuring van de Alcoa-deal zonder de adviezen die door deskundigen zijn gegeven, mee te nemen in de deal.

De partijleider roept de regering op, om dit pad te verlaten en het volk te beschermen. Als de tekenen niet bedriegen dan zijn de komende maanden de laatste maanden van deze president, hield Rusland de aanwezigen voor.

Voor nu is het duidelijk dat visie ontbreekt bij de leiders die het land nu besturen. Het is tijd voor nieuw leiderschap om het land te bevrijden en de NPS is de enige partij die dat kan doen, aldus de NPS-topman.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel