Bundeling voor boost cosmetica-industrie

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

29 September 2019 10:31

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De zeven cosmeticaleveranciers van Ket Mien & Co hebben zich gebundeld in het platform Authentic SU, dat op 18 augustus is gelanceerd. Het concept is geboren uit de jarenlange kennis en ervaring van Melvin en Wendy Yu, eigenaren van Ket Mien & Co.

Met dit platform willen zij Surinaamse producenten van cosmetica en gezondheidsproducten continu stimuleren om zo hun producten aan de man te brengen, vertelt Melvin Yu in gesprek met dWT. "Wij willen niet alleen dat onze Surinaamse producenten met hun authentieke Surinaamse producten kunnen concurreren met de buitenlandse, maar dat onze cliënten ook verzekerd kunnen zijn dat zij een product kopen dat overwegend uit Surinaamse grondstoffen bestaat. Want je hebt ook producenten die een product laten halen en die gewoon verpakken, dat is niet authentiek Surinaams."

De ondernemer zegt dat hij voortdurend contact onderhoudt met de leveranciers. Als hij suggesties heeft voor bijvoorbeeld labeling of verpakking wordt dat volgens hem opgepakt door de leveranciers. Ze zijn bereid om te werken en te investeren en weten om te gaan met kritiek. De reacties van de klanten zijn nogal verrassend. "Veelal zijn de klanten verrast van onze eigen producten, ze denken vaak genoeg dat het buitenlandse producten zijn", vertelt Yu lachend.

Na de lancering is de vraag naar producten duidelijk gegroeid, terwijl volgens hem ook de waardering voor het eigene toeneemt. "We willen onze leveranciers stimuleren om een product te verpakken en maken waarop wij als gemeenschap trots kunnen zijn. De natuurlijke cosmetica-industrie is nu booming, als wij een bloeiende sector van kunnen maken waarom niet?"

Dat het platform meer deuren heeft geopend staat als een paal boven water. "Door de lancering hebben we een stroom van publiciteit gehad en we hebben interesse kunnen aanwakkeren voor zowel lokale als internationale afzetmogelijkheden die we aan het bekijken zijn", benadrukt Yu.

De ondernemers zouden hun producten graag op buitenlandse schappen zien, maar volgens de ondernemer is het maar de vraag of zij daar financieel toe in staat zijn. "De leveranciers zijn zeker bereid om te investeren, maar vaak zijn ze niet zo kapitaalkrachtig. Daarvoor is het platform eigenlijk. Door samen te bundelen hoef je het niet alleen op te lossen als ondernemer. Je kunt als een groep naar een investeerder toestappen voor financiering. Dat is waar we in elk geval naartoe willen werken."

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel