Dodental na aardbeving op Molukken opgelopen tot dertig

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

29 September 2019 07:46

Voor mij lezen

JAKARTA - Het dodental op de Molukken door de zware aardbeving van donderdag is opgelopen tot dertig, heeft de Indonesische rampenbestrijdingsdienst zondag bekendgemaakt. Onder de doden zijn drie jonge kinderen. Daarnaast zijn ook 156 mensen door de aardbeving gewond geraakt.

De beving van donderdag had een magnitude van 6.5. Later volgden ook naschokken. Er vielen onder meer slachtoffers door vallend puin en een aardverschuiving. Veel huizen raakten beschadigd. De autoriteiten hebben noodtenten en gaarkeukens geopend voor mensen die nog niet naar huis terug kunnen.

Een van de getroffen steden is Ambon, waar honderdduizenden mensen wonen. De gouverneur van de regio heeft de noodtoestand uitgeroepen. Deze rechtstoestand geldt tot ten minste 9 oktober.

Indonesië wordt vaker getroffen door zware aardbevingen. In september 2018 was er bij het eiland Sulawesi ten westen van de Molukken een aardbeving met een magnitude van 7.5. Bij die aardbeving en de daaropvolgende tsunami vielen meer dan vierduizend doden. NU.nl

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel