Personeel SBB schort actie op; directie en bond bij bemiddelingsraad

SBB-personeel. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

26 September 2019 00:00

Voor mij lezen

Het stakende personeel van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) heeft zijn actie opgeschort. De bond en de directie van de SBB verschenen maandag voor de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname. De bemiddelingsraad heeft aan de bond en de directie voorgesteld om binnen een week te onderhandelen over de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) in het bijzonder de salarissen.

De eerste bespreking ging gisteren van start, waarbij de directie en de bond om 13.00 uur bij elkaar kwamen. De bemiddelingsraad heeft eveneens gevraagd om de actie van de bond op te schorten, zodat de onderhandeling zonder het mes op de keel te zetten, kan geschieden.

Dino Souprayen, bondsvoorzitter van het SBB-personeel, geeft tegenover Suriname Herald te kennen dat de acties opgeschort zijn, maar niet opgeheven. Woensdag moeten partijen een verslag uitbrengen aan de bemiddelingsraad over het verloop van de onderhandeling. De bond is zich ervan bewust dat de directie en bond wel een aantal keren om de tafel moeten gaan. Na woensdag weten partijen waar zij aan toe zijn.

Na een algemene ledenvergadering heeft het personeel van de SBB sinds 16 september het werk neergelegd. De personeelsleden zijn in actie gegaan, omdat ze het wachten op een onderhandeling over hun cao beu zijn. De leiding van het bedrijf wilde niet dat het stakende personeel zich op het terrein van de SBB bevond. Ook liet zij weten dat zij een ‘no work, no pay-policy’ zal hanteren voor het stakende personeel.

De bond is sinds 2017 bezig om de onderhandelingen op gang te brengen om te komen tot een degelijke en aanvaardbare cao. Echter, het ging iedere keer mis, waardoor er niet werd gewerkt aan een nieuwe salarisstructuur. Hierdoor kunnen de salarissen niet aangepast worden aan de huidige koers.

Vishmohanie Thomas

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel