’Beschuldigingen hoax gepland door Democraten’

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

25 September 2019 21:00

Voor mij lezen

WASHINGTON - President Trump houdt vol dat hij niets verkeerd heeft gedaan in het gesprek met de Oekraïense president Zelensky. Hij noemde de beschuldigingen een ’hoax’, die expres tijdens de VN-top is gepland door de Democraten. Hij deed dat tijdens zijn eerste persconferentie sinds de Democraten aankondigden dat ze met een impeachmentsprocedure starten.

Trump voorspelde dat de Democraten de gevolgen zullen merken van die beslissing. "Ze zullen hard geraakt worden door deze heksenjacht. Impeachment? Daarvoor? Terwijl het een fantastisch gesprek was." Het besluit van de Democraten om te starten met impeachment kwam voor Trump als een verrassing. Toen hem gevraagd werd of hij zich opmaakte voor een lange impeachment saga, zei Trump over dat onderzoek: "Ik dacht dat het dood was."

Trump zegt voor transparantie te zijn als het gaat om de klokkenluider. Maar verwacht ook transparantie van Joe Biden en zijn zoon Hunter, "over de miljoenen dollars die zo gemakkelijk uit Oekraine en China zijn gehaald." Bidens zoon Hunter werkte voor een riant salaris als commissaris voor een Oekraïens bedrijf. Er is geen bewijs dat daarbij wetten zijn overtreden.

Trump haalde uit naar de media, die volgens hem tijdens deze VN-top helemaal geen aandacht hadden voor handelsdeals en andere Amerikaanse successen tijdens deze VN-top omdat "jullie je tijd verdoen met deze nonsens." Hij impliceerde dat de klokkenluider die de hele Oekraïne-zaak aan het rollen bracht, niet te vertrouwen is. Hij zou zijn informatie uit tweede hand hebben. "Interessant", noemde Trump dat. "En er zijn ook nog wat andere interessante dingen." Hij ging er niet op in wat die dingen dan zijn.

Een vermoeid ogende Trump benadrukte dat hij tijdens de VN-top grote successen had behaald, maar dat niemand daar aandacht voor had. Hij zei nog eens dat er voortgang zit in de gesprekken met China over de handelsoorlog, maar gaf geen details waar die voortgang in zit. Telegraaf.nl

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel