Ronald Snijders hoofdsolist op Taptoe 2019

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

25 September 2019 19:37

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Fluitist Ronald Snijders is een van de hoofdsolisten van de vijf concerten van de Nationale Taptoe 2019 in Nederland. De muzikale show met militaire muziek is het komende weekend in Rotterdam Ahoy. “Ik vind het heel leuk om op de Taptoe op te treden. De taptoe is een historisch ding - niet alleen voor Nederland, maar ook voor Suriname. De TRIS militaire kapel van Suriname heeft precies 50 jaar geleden ook opgetreden op de taptoe in Delft. Ze hebben furore gemaakt”, vertelt de fluitist aan dWT.

Snijders wordt begeleid door diverse militaire toporkesten. Bij sommige solo's wordt hij bijgestaan door zijn nichtje Cherish Snijders en neefje Giovanni Essed op kawina- en kaseko- skraki-drums. Er wordt ook marsmuziek van zijn vader Eddy Snijders uitgevoerd. "Ik ben als kind van een militair helemaal gebrainwasht met het gevoel van de militaire kapel. De muziek zit helemaal in me. Dus toen ik ging repeteren en de muziek hoorde, was ik helemaal in Suriname", vult hij aan.

De taptoe, die dit jaar tweehonderd jaar bestaat, wordt een groot spektakel. Er worden ongeveer vierduizend bezoekers per concert verwacht, dus in totaal zo'n twintigduizend mensen. Alle Nederlandse militaire orkesten geven er acte de présence. Ook aanwezig zijn de militaire orkesten uit Duitsland, Korea, de Verenigde Staten, Schotland en Australië. De Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn bij de première op vrijdag 27 september.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel