Iran gereed om wijzigingen te accepteren in nucleair akkoord

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

25 September 2019 12:48

Voor mij lezen
loadingfoto
previous next


Als de Verenigde Staten zich opnieuw verbindt aan het nucleair akkoord van 2015 en de sancties tegen Iran opheft, is Teheran bereid garanties te geven dat het niet op zoek gaat naar nucleaire wapens. Ook zal Iran dan de wijzigingen in de nucleaire deal met de wereldmacht accepteren. Dat heeft een woordvoerder van de Iraanse regering vandaag laten weten.

"Als de sancties worden beëindigd en er is een terugkeer naar het (nucleaire) akkoord, dan is er ruimte om garanties te geven om de impasse te doorbreken. De president (Hassan Rouhani) heeft zelfs een voorstel voor kleine wijzigingen in het akkoord", zei woordvoerder, Ali Rabiei, op de staatstelevisie.

De Iraanse minister van Defensie heeft echter elke deal met wereldmachten over het rakettenprogramma van Teheran verworpen. Het officiële persbureau IRNA citeerde generaal Amir Hatami die zei dat elke deal met de Verenigde Staten over de "rakettenmacht" van Iran de capaciteiten van het land zou schaden. Hij zei dat de leiders van Iran allemaal de verbetering van hun rakettenprogramma ondersteunen.

Teheran heeft er al lang op aangedrongen dat zijn ballistische rakettenprogramma niet onderhandelbaar was. President Donald Trump noemde het echter als een reden om de VS een jaar geleden eenzijdig terug te trekken uit de nucleaire deal.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel