Nieuwe impuls aan verslavingszorg in Suriname

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

25 September 2019 10:40

Voor mij lezen

De stichting “Geloof en Nieuw Leven” heeft onlangs de eerste twaalfstappenkliniek in Suriname geopend. Deze methode heeft zij geleerd via samenwerking met een Nederlandse organisatie ‘Christelijke Hulpverlening Oost Groningen (CHOG)’.

De partners zijn werkzaam in de verslavingszorg en hebben door de uitwisseling een nieuw element aan de Surinaamse behandeling toegevoegd, namelijk het “Celebrate Recovery-programma”. Dit programma benadert de twaalfstappenmethode van alcohol anoniemen. Met de verworven methode wordt thans een nieuwe vorm van laagdrempelige begeleiding geboden aan personen met verslavings- en persoonlijke problemen.

Het samenwerkingsproject is gedaan uit de Twinningfaciliteit Suriname-Nederland, dat gefinancierd wordt door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. De Uitvoeringsorganisatie Twinningfaciliteit Suriname-Nederland (UTSN) heeft het project begeleid. Bij de opening van het centrum op 20 september blikten alle betrokkenen terug op een geslaagd traject dat van groot belang is voor de hulpverlening aan verslaafden, meldt de stichting.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel