Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden door RBTP

Foto: Korps Politie Suriname
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

25 September 2019 10:02

Voor mij lezen

Het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) heeft maandagavond de vuurwapengevaarlijke Maurits M. (46) alias ‘Mala’ aangehouden. Maurits wordt verdacht van onder andere poging tot moord, poging tot doodslag en zware mishandeling.

Maurits had op 8 april gevochten met een man, nabij zijn kiosk in het ressort Latour. Daarbij bracht hij zijn tegenstander W.V. bijtverwondingen toe. Die rende op een gegeven moment weg met achterlating van zijn schoenen. W.V. ging naar het politiebureau Latour alwaar hij aangifte van mishandeling tegen Maurits deed. Nadat de politie ervoor had gezorgd dat W.V. medisch was behandeld en de aangifte was opgenomen, werd hij door een familielid met de auto opgehaald op het politiebureau.

Onderweg naar huis besloot W.V. te stoppen nabij de kiosk om zijn schoenen te nemen. Maurits zag hem en kwam uit zijn kiosk gewapend met een vuistvuurwapen. Vrijwel gelijk daarna begon Maurits gericht te schieten op W.V. Daarbij werd hij ettelijke keren door kogels geraakt. W.V. zag toch kans om plaats te nemen in de auto van zijn familielid waarna die met hem wegreed. De verwondingen van W.V. waren niet van levensbedreigende aard, waardoor hij niet lang in het ziekenhuis hoefde te blijven.

Maurits dook onder en wist zo uit handen van de politie te blijven, totdat hij op maandagavond 23 september in de kraag werd gevat door leden van het RBTP. Zij droegen Maurits vervolgens over aan de politie van Latour. Maurits geeft toe dat hij op W.V. geschoten heeft met een vuistvuurwapen en dat hij dat wapen na zijn daad heeft weggegooid. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Maurits M. door de politie van Latour in verzekering gesteld.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel